Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората. Те се

...
Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората. Те се
Коментари Харесай

Доц. Пиргова: Кандидат-депутатите отказват да решават въпросите, които вълнуват хората

Кандидат-депутатите отхвърлят да вземат решение въпросите, които вълнуват хората. Те се държат като общински парламент, настроени са да вършат публични поръчки. Кандидатите са едни и същи, предложенията също, партиите не трансформират кадровия си състав – по какъв начин да има нови резултати? Това съобщи в ефира на bTV доцент Мария Пиргова, политолог, в полемика сред политолози на фона на вчерашния спор сред кандидат-депутати в ефира на малкия екран.

Доц. Стойчо Стойчев, политолог, означи: „ Останах с усещане, че арогантните хора имат представители в партиите. Русия даде звук на интернационалните връзки в този дух. Арогантността дефинира кой ще се чува и кой няма да се чува, очевидно и българската политика взима образец от това. ”

Христо Панчугов, политолог, счита, че ролята на медиите би трябвало да бъде върната: „ Явно политиците си мислят, че могат да облъчват хората от тв приемника. Не трябваше Кирил Петков да е позволен в студиото или другите трябваше да си тръгнат, в случай че всички държат на разпоредбите. Няма по какъв начин да пожелаваме да се съблюдават правила, когато ние ги нарушаваме. Не разбирам за какво ГЕРБ си потеглиха. ”

Политологът проф. Росен Стоянов пък счита: „ Бяхме очевидци на частна обстановка в общественото пространство. Некоректно е, когато с медията се постъпва по този метод, тъй като това коства много пари – Вие бивате сложени в клещи и неспособност да прекратите предаването. При тази обстановка квалифицираните политици би трябвало да работят единно, а не компромисно. ”

Проф. Пиргова е на мнение, че хората във вчерашния спор са бъдещите представителите на коалицонно държавно управление, които не се понасят: „ Коалиционно държавно управление е невероятно. Виждаме държанието на Кирил Петков, на Има Такъв Народ, на „ Да България ” - всички са един против различен. Как след седмица ще договарят за държавно управление? Правителство надали ще има. Депутатите нямат желание да са съществени към спешния въпрос. ”

Доц. Стойчев е на мнение, че печелившият от цялата обстановка е „ Възраждане ”: „ Те споделят „ Ето, това са сътрудниците на непознато въздействие, вижте по какъв начин се излагат ”. Не всички гласоподаватели ще се подведат по подобен вид логичност, само че няма да са малко тези, които ще го създадат. ”

Панчугов е на мнение, че Петков е пристигнал в ефира на bTV, с цел да направи подстрекателство.: „ Дали е съумял – ще забележим на 2-ри октомври. След като се случи това, всички други също се хванаха да вършат внушения. Накрая всичко опираше до клишетата от акцията. ”
„ Нямаше съответни отговори на въпроси на този спор. Нямаше по какъв начин да се осъществят лидерски диспути, тъй като те не са готови за подобен формат. Те самите не считат, че би трябвало да са готови ”, добавя проф. Стоянов, представен от novini.bg.

Пиргова счита: „ Българска социалистическа партия упорстват за договаряния с „ Газпром ”, само че те надали ще се водят, тъй като отхвърлят. Трябва да знаем, че връзките ни с Русия са разрушени първо поради нея от 90-те години, по-късно с влизането ни в НАТО, и в този момент, отказвайки да договарят с нас. Ние би трябвало да търсим тези договаряния, тъй като това е най-евтината газ. Не би трябвало да сме като афектирани деца. ”

„ Политиците са същите, те ще вършат същите неща. Те са там по стопански, а не по политически аргументи. Те не са настроени за решения. Най-вероятно няма да се сформира държавно управление. В положение на това геополитическо нерешение на проблемите у нас, никой не е подготвен да е водач ”, сподели още тя.
Доц. Стойчев е на мнение, че българската политика е повече агиткаджийство, в сравнение с действителен политически развой.

„ Каквото и да се случи, българите усещат, че политиката не зависи от тях. Това е и най-развращаващото ”, счита Панчугов.

Проф. Стоянов приключи с думите: „ Имаме наклонност в последните години към катарзис на политическото – ще се появяват още политически субекти. Ще имаме „ положителното утро ”. ”

Бел.ред.

Убеден съм, че в случай че влязат в Народното събрание, депутатите от Има Такъв Народ ще се борят за президентска република по този начин сърцато и безрезервно, както в предходните три Народното събрание се бориха за мажоритарна изборна система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР