Канадски учени са разработили PocketView, иновативен LED дисплей, който показва

...
Канадски учени са разработили PocketView, иновативен LED дисплей, който показва
Коментари Харесай

Устройството PocketView излъчва информация през тъкан

Канадски учени са създали PocketView, новаторски LED екран, който демонстрира информация посредством облекла или всевъзможни тъкани. Според разработчиците PocketView може да действа като независима технология или да бъде вграден в съществуващо или последващо потомство смарт устройства. Използването на технологията, основана в Канадския университет във Ватерлоо, ще улесни потребителите на актуалните джаджи да получават най-простите известия и значима информация, като да вземем за пример настоящото време или прогнозата за времето. Информацията може да бъде получена, без да се вади смарт телефона от джоба.

Иновацията, наречена PocketView, е всъщност LED панел, който може да бъде интегриран в облекла. След като получи вести или значима информация, потребителят ще може бързо да се запознае със известието, излъчено с висока бляскавост, което разрешава на светлината да проникне в тъканта. Разработчиците оферират и някои по-практични способи за потребление на PocketView. По -специално екраните, вградени в облекла или обувки, могат да работят като самобитен лидер, сигнализиращ за нуждата да завиете наляво или надясно, когато се движите по даден маршрут.

Според разработчиците от Университета на Ватерло, главната концепция на изобретението е прехвърлянето на информация, която преди потребителят е виждал единствено на екрана на смарт телефона. Иновацията демонстрира главната информация, изпълнена в минималистична форма. В резултат на това потребителят на PocketView ще може да следва даден маршрут или да получава уведомление, без да се разсейва от главната работа. По време на подготовка спортистът също ще може да не се разсейва, като брои изминатото разстояние или броя на обиколките. Освен това вградените в тъканта екрани ще могат да се употребяват от дизайнери, създавайки истински дрехи.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР