Канада реши да върне на Русия турбина от руския газопровод

...
Канада реши да върне на Русия турбина от руския газопровод
Коментари Харесай

Канада връща на Русия ремонтирана турбина за „Северен поток 1“

Канада реши да върне на Русия турбина от съветския газопровод „ Северен поток 1 “, с цел да облекчи енергийната рецесия в Германия, макар апелите на Украйна „ да не се поддава на шантажа на Кремъл “, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Турбината сега е в завод на компанията „ Сименс “ в провинция Квебек, покрай Монреал.

Руската газова компания „ Газпром “ се базира на отсъствието на турбината, с цел да оправдае в средата на юни намаляването на доставките си за Германия по тръбопровода „ Северен поток 1 “. Тогава тя разгласи, че ѝ остават в редовност единствено три турбини от общо осем. Освен това газовият монополист има намерение на следващия ден да спре напълно работата на компресорната станция " Портовая " за профилактичен ремонт до 21 юли, което значи, че " Северен поток 1 " може изобщо да не проработи. Целта е изнудване на Германия поради глобите.

Канада ще даде на „ Сименс-Канада “ позволение, което е лимитирано във времето и предстои на анулация, с цел да разреши ремонтираната турбина за „ Северен поток 1 “ да бъде върната, а това ще спомогне Европа да получава налична и надеждна сила, съобщи министърът на естествените запаси Джонатан Уилкинсън. Без нужното доставяне с природен газ немската стопанска система ще изпита доста съществени усложнения, а самите германци може да не са в положение да отопляват домовете си с наближаването на зимата, изясни Уилкинсън в официално съобщение. Канадският министър упрекна съветския президент Владимир Путин, че желае да „ всее разкол сред съдружниците “.

От няколко седмици немското държавно управление е „ интензивни контакти “ с Отава, с цел да обезпечи връщането на това съоръжение в Европа макар глобите, наложени на Русия.

Берлин не повярва, че има механически аргументи, каквито бяха изтъкнати от „ Газпром “ като съображение за намаляването на доставките, само че смяташе, че връщането на турбината ще лиши Русия от аргумент да удължава намаляването на газовите доставки, което може да прерасне в огромна енергийна рецесия.

Украйна смяташе, че украинските газопроводи са в положение да транспортират задоволително количество газ към Германия, с цел да бъде обезщетен спадът по " Северен поток 1 ". „ Не би трябвало да се поддаваме на изнудването на Кремъл “, сподели в четвъртък Сергий Макогон, началник на газотранспортния оператор ОГТСУ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР