Опитаха се да вкарат Георги Глушков в конфликт на интересиСтранен

...
Опитаха се да вкарат Георги Глушков в конфликт на интересиСтранен
Коментари Харесай

Грозна манипулация на bTV

Опитаха се да вкарат Георги Глушков в спор на ползи

Странен репортаж беше водеща вест на спорта по bTV през вчерашния ден. Повод е сигнал на депутатката от ПП-ДБ Кристина Петкова, заподозряла спор на ползи при служебния министър на младежта и спорта Георги Глушков. Не открила, а заподозряла! В резултат, на което bTV опита да внуши, че легендата на българския и международен спорт е в спор на ползи, тъй като не е отписан от комерсиалния указател като президент на Българската федерация по баскетбол. Но по закон в период от един месец след встъпването му в служба като министър той би трябвало да подаде заявление, че напуща. Подчертаваме - не да го отпишат от регистъра, а да подаде заявление. Този период изтича на 9 май 2024 година Но в репортажа се споделя, че той би трябвало да бъде отписан от поста до тази дата. Това не е правилно!

" Министър Георги Глушков е подал всички нужни заявки до всички сдружения, в които като състезателен човек членува и може да е в спор на ползи. Срокът декларациите да бъдат предадени до съответните държавни институции е 9 май 2024 година и той ще бъде спазен ", дават отговор тъкмо и ясно от Министерството на младежта и спорта.

И опитът за подстрекателство против една от легендите на българския спорт е афектиран.

Ако би трябвало да се замислим малко по-дълбоко, разумно е човек, назначен за състезателен министър да бъде привързан със спорта. И това постоянно е било обществено. До през вчерашния ден Георги Глушков беше президент на Българската федерация по баскетбол. И е направил всичко, което би трябвало, с цел да престане да бъде подобен, откакто стане състезателен министър. За което законът задава съответните периоди.

Нека напомним, че длъжностен министър стана президентът освен на българската, само че и на Европейската федерация по съвременен петобой Андрей Кузманов. Който даже не си направи труда да подаде нужните документи за отписването си в период. За което NOVSPORT.COM писа на два пъти. Но тогава bTV по неразбираеми аргументи не прояви интерес към тематиката.

Не сме чули БТВ да пита служебния министър Весела Лечева дали си е подала декларациите за отписване като ръководител на Българската федерация по спортна пукотевица.

Което Глушков е направил и това ясно бе показано даже във вчерашния репортаж. Тоест новината е, че няма вест. Но има репортаж и то водещ по bTV.

Не сме чули bTV да пита по този начин упорито за офшорните компании, от които още не излязъл новоизпеченият варненски кмет Благомир Коцев.

Манипулацията против един от най-обичаните спортисти и почтени деятели на българския спорт – Георги Глушков няма да сработи! Защото просто не е вярна.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР