Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и

...
Служебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и
Коментари Харесай

Главчев ще подаде сигнал за МБАЛ „Мама и Аз“ в ДАНС и прокуратурата

С лужебният министър-председател Димитър Главчев ще подаде сигнал в ДАНС и прокуратурата по случая с „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Мама и Аз “.

От държавната пресслужба осведомят, че сигналът ще бъде импортиран, с цел да бъде направена цялостна инспекция на обстоятелствата и събитията, свързани с даването на позволение за създаване на лечебното заведение.

Решението на министър-председателя е в отговор на необятния публичен отзив, обвързван с плана.

Служебният кабинет първо утвърди основаването на частната болница, а по-късно анулира решението си. Днес от НЗОК потвърдиха, че са дали две позитивни мнения.

Първото мнение, което е позитивно, за МБАЛ “Мама и аз ” е от 01 февруари 2023 година Документът е подписан от краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова. На 27 ноември 2023 година НЗОК изпраща до Mинистерството на опазването на здравето второ позитивно мнение за бъдещото лечебно заведение, което е подписано от шефа господин Станимир Михайлов.

В четвъртък от Министерство на здравеопазването направиха разяснения по преписката на МБАЛ „ Мама и аз “, че има направени 3 сложни оценки.

Според президента Румен Радев кабинетът " Главчев " вместо да придвижи напред плана за Национална детска болница, " способства за превръщането на една общественозначима идея в частна и за затвърждаване на практиката опазването на здравето да работи на правилото на облагите, а не в социална изгода ". Вицепрезидентът Илияна Йотова също съобщи изрази своите запаси, а от фондация " Даная " се заканиха, че ще съдят страната.

Водещите политически сили в страната приканиха служебното държавно управление на премиера Димитър Главчев да отдръпна концепцията си за създаване на лечебното заведение.

От ГЕРБ обявиха, че планът за построяването на държавна национална детската болница е стартирал по време на тяхното ръководството през 2020 година „ ГЕРБ постоянно е подкрепяла и поддържа този план - за построяването на държавна национална детската болница като план със стратегическо значение за България “, акцентира партията на Бойко Борисов.

Председателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани служебното държавно управление неотложно да анулира решението си за частната детска болница

„ Продължаваме промяната-Демократична България “ обявиха, че не са сюрпризирани от решението на служебното държавно управление за основаване на частна детска болница в столицата. Според тях детската болница и грижата за здравето на нашите деца е идея от голямо значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за пробутване на частни ползи.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за инспекция на изискванията, при които е издадено разрешението, както и на разбора на потребностите от откриване на частната болница, който е осъществен.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР