Страните членки на НАТО са дълбоко обезпокоени от неотдавнашните атаки,

...
Страните членки на НАТО са дълбоко обезпокоени от неотдавнашните атаки,
Коментари Харесай

НАТО: Засилват се руските хибридни атаки на територията на страните членки на алианса

Страните членки на НАТО са " надълбоко обезпокоени " от неотдавнашните офанзиви, за които те упрекват Русия и които засегнаха Чехия, Естония, Германия, Латвия, Литва, Полша и Англия, се споделя в оповестено през днешния ден изказване на алианса, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Тези случаи са част от засилваща се акция от действия, които Русия продължава да прави в Евро-атлантическия район, в това число на територията на съюза и посредством медиатори ", написа в текста.

Европейските служби за сигурност през последните седмици разкриха редица действия, които съгласно тях съставляват съветски шпионаж, като да вземем за пример шпионска мрежа в онлайн медия, разрушена от чешки следователи, което накара управляващите в други страни също да стартират следствия.

Европейски медии също по този начин оповестиха за член на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", който бе упрекнат, че е получил пари от проруски медиен уебсайт. Политикът отхвърли обвиняванията.

Страните членки от НАТО дадоха обещание да " продължат да заздравяват " устойчивостта си против сходни офанзиви и да ползват инструментите си за " противопоставяне и опълчване на съветските хибридни действия ".

" Действията на Русия няма да откажат съдружниците от поддръжката им за Украйна ", се прибавя в изказването на НАТО.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР