Атаките на Израел в ивицата Газа са причинили най-сериозните разрушения

...
Атаките на Израел в ивицата Газа са причинили най-сериозните разрушения
Коментари Харесай

Програмата на ООН за развитие заяви, че разрухата в Газа е достигнала най-сериозното ниво от 1945 г.

Атаките на Израел в линията Газа са предизвикали най-сериозните опустошения в района от времето на Втората международна война, съобщи през днешния ден почитан чиновник от Програмата на Организация на обединените нации за развиване, представен от ДПА.

" Не сме виждали нищо сходно от 1945 година – от Втората международна война. Такъв интензитет за такова малко време и големите мащаби на разрухата ", сподели районният шеф на Програмата на Организация на обединените нации за развиване Абдала пъкъл Дардари.

Според нова оценка на организацията на Организация на обединените нации възобновяване на линията Газа би могло да продължи минимум до 2040 година. Например 370 000 жилища са били развалени в Газа доникъде на април, като 79 000 от тях са били изцяло разрушени.

Програмата на Организация на обединените нации за развиване основава оценката си на модел, вземащ поради скоростта, с която разрушените здания в крайбрежната линия са били възстановявани до момента, показва ДПА. Дори в случай че темпото се усили пет пъти, възобновяване на всички изцяло разрушени жилища би лишило 16 години.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР