В резултат на руско ракетно нападение в украинската Одеска област

...
В резултат на руско ракетно нападение в украинската Одеска област
Коментари Харесай

Руските сили атакуват с ракети Одеса и областта, ранени са най-малко петима души

В резултат на съветско ракетно нахлуване в украинската Одеска област през днешния ден бяха ранени минимум петима души и бяха нанесени вреди на гражданска инфраструктура, съобщи Ройтерс. Агенцията се базира на пост в " Телеграм " на ръководителя на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер.

Трима от ранените са настанени в болница, добави Кипер, като добави, че регионът е бил подложен на мощен обстрел.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха, че Русия е изстреляла минимум четири ракети при нападението, а в обществените мрежи локални поданици оповестяват за серия от мощни детонации.

Руските войски също по този начин нападнаха района през нощта с дронове, които Украйна съобщи, че е свалила.

В Одеса се чу мощна детонация в 15.18 часа, като 3 минути преди този момент бяха задействани сирените за паника.

В приложението " Телеграм " ръководителят на Одеската регионална военна администрация предизвестява жителите на Одеса и Одеска област да отидат в укрития и на безвредно място до отбой от паниката.

По предварителна информация в локалните канали в " Телеграм " има изумено място и там се е взривила ракетата, изстреляна от Крим.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР