Кампанията за местните избори в Стара Загора на кмета на

...
Кампанията за местните избори в Стара Загора на кмета на
Коментари Харесай

Да отрежем тумора: ГЕРБ-кметът Живко Тодоров „намалява“ цената на водата, която сам увеличи

Кампанията за локалните избори в Стара Загора на кмета на общината от ГЕРБ Живко Тодоров стартира с див популизъм.

След митинг на жители против новата по-висока цена на водата кметът-гербопитек написа в персоналния си фейсбук профил, че е разговарял с краткотрайно ръководещия ВиК сдружението Радостин Миланов и е получил увещание от него, че ще се създадат нужните преизчисления в посока към понижаване на крайната цена за потребителите, която от 01 януари 2023 година е 4.60 лева за кубически метър.

Реклама

Ето и част от съпровождащия коментар на Тодоров: „ Увеличението е поискано от държавното ВиК и е утвърдено от КЕВР напролет на предходната година. Тези дейности се развиват при назначен от тогавашното държавно управление шеф и надлежно ръководител на КЕВР. Всички знаем кой управляваше в този интервал до август 2022. Сега се крият и не вземат отношение по тематиката! “

Какво тъкмо е заречен Радостин Миланов на старозагорския градоначалник няма по какъв начин да разберем, тъй като той отхвърли пред да отговори на въпросите, свързани с ремонта на водопроводната и канализационната мрежа и с цената на водата.

Затова изследването ни сподели, че цената на водата е заложена в петгодишния бизнес проект на водоснабдителното сдружение за интервала 2022 – 2026 година, създаден и признат още през 2021 година, т.е. в мандата на ръководството на ГЕРБ.

За 2023 година избраната пределна цена за битовите консуматори е 4.26 лева./м3, а КЕВР  утвърждава цена от 4.60 лева.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР