Камарата на представителите на американския Конгрес гласува законопроект за финансиране

...
Камарата на представителите на американския Конгрес гласува законопроект за финансиране
Коментари Харесай

Камарата на представителите на американския Конгрес гласува законопроект за финансиране на правителството

Камарата на представителите на американския Конгрес гласоподава законопроект за финансиране на федералното държавно управление доникъде на февруари, предадоха международните организации. Законопроектът беше утвърден с 221 на 212 гласа и разрешава то да разполага със средства до 18 февруари, като по този метод бъде избегнато частичното прекъсване на работата му.

Сенатът би трябвало да даде утвърждението си до среднощ в петък локално време, с цел да може да това да се случи. Не е ясно дали горната камара ще успее да извърши изискването, защото дребна група републиканци заплаши да забави законопроекта. Целта им е да попречат на отпущането на средства, свързани със наложителното имунизиране на чиновниците в частния бранш, според проектите на президента Джо Байдън.

По-късно водачът на демократите в Сената Чък Шумър съобщи, че евентуално гласуването там ще се състои още през днешния ден. Ако законопроектът не бъде признат в точния момент, това може да докара до уволнението на стотици хиляди федерални чиновници и прекъсването на доста стратегии.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР