Към момента на пазара не се предлага електрическа кола, която

...
Към момента на пазара не се предлага електрическа кола, която
Коментари Харесай

Китайци направиха кола, която се задвижва изцяло от слънцето

Към момента на пазара не се предлага електрическа кола, която да разчита само на слънцето за своето задвижване. Според автомобилните производители слагането на слънчеви панели върху колите е сложна задача, защото те са тежки и нискоефективни, което не би разрешило зареждането на изразходената по пътя сила. Не по този начин, обаче счита китайски екип, който показа забавна разработка по време на международна конференция в Тиендзин.
`Китайци

Екипът сподели стилен ван, подобаващ за градски условия, който може да побере до четири индивида и разполага с четвърто равнище на самостоятелност за независимо шофиране в градски условия. Въпреки, че това е много забавна технология, не това е най-интересното към колата. Според основателите ѝ, тя може да измине до 75 километра, като за това не би трябвало да заплащате безусловно нищо.
`Китайци

В слънчеви дни, колата може да генерира до 7.6кВч дневно, което да зарежда литиево-йонна батерия. Това е реализирано с слагането на слънчеви панели с повърхност от 8.1 квадратни метра върху тавана на колата. Все още няма информация за това дали от компанията желаят да трансфорат концепта в сериен автомобил или ще си партнират с някоя компанията за вграждането ѝ в по-масов модел.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР