Най-малко 70 души са загинали при наводнения и поройни дъждове

...
Най-малко 70 души са загинали при наводнения и поройни дъждове
Коментари Харесай

Воден ад: Най-малко 70 загинали при наводнения в Кения, дъждовете продължават

Н ай-малко 70 души са починали при наводнения и поройни дъждове в Кения от средата на март насам, заяви в петък представител на държавното управление, представен от Асошиейтед прес.

(*Видеото е архивно)

Броят им е два пъти по-висок от оповестения по-рано през седмицата.

Столицата на Кения – Найроби, и западните и централните региони на източноафриканската страна от седмици са заливани от поройни дъждове, които доведоха до наводнения.

Говорителят на кенийското държавно управление Исак Мваура отхвърли изказванията, че в продължаващите наводнения са починали стотици хора  и сподели, че формалният им брой в този момент е 70.

Пет тела бяха извадени в петък от река в департамента Макуени в източната част на страната, откакто камионът, с който пътували, бил отвеян от залян от придошлата вода мост, заяви локалния ефирен канал „ Ситизън Ти Ви “. Други 11 души са били избавени.

Вицепрезидентът Рагати Гачагуа сподели на конференция в петък, че държавното управление е отделило 4 милиарда кенийски шилинга (29 милиона долара) за оказване на незабавна помощ, само че не даде повече детайлности.

Над 130 000 души са наранени сега от наводненията, а хиляди къщи са отнесени от водата, до момента в който други са под вода. Наводнени са 64 публични учебни заведения в столицата, които не работят. Пътища и мостове са развалени или разрушени.

Кенийската метеорологична работа в петък издаде предизвестие за поройни дъждове през уикенда и прикани хората да бъдат бдителни.

И други източноафрикански страни оповестиха за наводнения, като 155 души са починали в прилежаща Танзания, а над 200 000 души са наранени в Бурунди.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР