Калин Манолов, Звънки удари на сърп и чук се носят

...
Калин Манолов, Звънки удари на сърп и чук се носят
Коментари Харесай

Айде тоя път да не чуваме Гласа на народа!

Калин Манолов,

Звънки удари на сърп и чук се носят откъм Народното събрание. „ Възраждане “ кове референдум против въвеждането на еврото от 1 януари 2024. За да „ предотврати национално изменничество “!

Няма да разясня смисъла и изгодата от влизането ни в еврозоната, нито времето, когато това би трябвало да стане (защото с присъединението си към Европейски Съюз сме се съгласили, че ВСЕ НЯКОГА ще приемем единната европейска валута). Ще кажа няколко думи за референдумите като такива, тъй като левите почнаха прекомерно постоянно да спекулират с тях като знак на неосъщественото народовластие. Толкова постоянно, че напряко „ референдумизираха “ социалистическия блян. Което единствено добави нова щипка двуличие към остарялата полуда.

Референдумите в България отколе са метод да се стори социализъм. До 10 ноември 1989 е имало единствено три – на 19 ноември 1922 година, на 8 септември 1946 година, и на 16 май 1971 година На първия народен референдум, призован от земеделското държавно управление, са наказани така наречен „ виновници за националните катастрофи”. На втория, призован от отечественофронтовското държавно управление, Царство България е провъзгласено за Народна Република България. На третия, призован от комунистическото държавно управление, е призната Втората републиканска конституция (1971-1991 г.), по-известна като Живковската конституция.

На този декор изключването от обсега на настоящия Закон за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление на „ въпросите за допълнение и изменение на Конституцията, въпроси от компетенциите на Великото национално заседание, въпроси на държавния бюджет и данъчното облагане”, е напряко политическа мъдрост.

Макар че и с позволените за референдум въпроси имаме скръбен опит. Между 2013 и 2016 година организирахме три „ всенародни допитвания “. За облекчение ще ги назовавам по имената на основателите им: БСП-референдум (2013, за Белене, провален заради ниско участие), президентски референдум (2015, за електронно гласоподаване, иницииран от Росен Плевнелиев и извоюван, само че електронно гласоподаване към момента няма), шоу-референдум (2016, иницииран от Слави Трифонов, с 6 въпроса, които или бяха оповестени за конституционно несъобразни, или обезсмислени с следващи законови актове). Седми за еврото, осми за излизане от Европейски Съюз и девети за излизане от НАТО не ни трябват!

Но ни би трябвало политическа, а в тази ситуация – и логическа просвета. За профилирани, свързани с експертна оценка неща, каквото е влизането или излизането в интернационалните съюзи, не се питат лаици. Още по-малко се питат манипулативно, както стана през 2013 на „ нуклеарния референдум “, проведен по самодейност на Българска социалистическа партия. Социалистите събраха над 770 000 подписа с въпроса: „ За “ или „ срещу “ градежа на АЕЦ „ Белене “? Впоследствие обаче ГЕРБ редактира въпроса на: „ Да се развива ли нуклеарната енергетика в България посредством построяването на нова нуклеарна електроцентрала? “ След като в началото бяха „ за “, в последния миг последователите на Борисов не гласоподаваха или гласоподаваха с „ не “. Референдумът се провали.

Така ще стане и с еврото, в случай че Копейкин събере 48 подписа на депутати или най-малко 200 000 подписа на простосмъртни, с цел да прегледа Народното събрание предлагането за референдум. Срокът е 3 месеца, през което време водачът на „ Възраждане “ ще се „ конвъртне “ най-малко 90 пъти. Но ще си направи жесток политически пиар както със зелените документи и оръжието за Украйна, и бадева ще качи още някой %.

Управляващата коалиция не би трябвало да позволява референдум за еврото освен тъй като подобен по закон не може да бъде извършен съгласно чл.9, ал 4 на Закона: „ Референдум по въпроси, уредени в подписани от Република България интернационалните контракти, може да се създава преди тяхната ратификация “. Не би трябвало да позволява, тъй като „ директната народна власт “ може елементарно да бъде „ продадена “ на небогати и неприятно ръководени страни като България. „ Пряката народна власт “ по български няма нищо общо с демокрацията. А няма, тъй като е вдъхновявана от „ нелибералната народна власт “ на Путин. Политинженерите на Кремъл от години маскират марксизма като консерватизъм. Затова дирижираните и финансирани от тях български партии не желаят политически плурализъм, господство на закона, съблюдаване на главните човешки права и свободи, разделяне на управляващите и развито гражданско общество, каквито са детайлите на директната народна власт в цивилизования свят. Искат „ следена народна власт “, в която Народното събрание служи като гумен щемпел на батюшката-цар. Е, и покривът на Народното събрание прави някаква работа. На него по остарял български бит побиваме знамето. „ По заповед на щуката “, т.е. на Путин, то ще бъде „ неоконсервативно “.

И леко опърпано. Консервативният политинженерен байряк първо го вя ГЕРБ, след това Българска социалистическа партия, след това обединените и разединени патриоти, в този момент в редичката клефуцат Възраждане и Български напредък. Всички желаят европейските пари, които се задават. Но не желаят законите, по които те се вършат. Още по-малко са петимни за концепциите, които стоят в основата на законите. Така е каквото и да ви консерваторят, става дума за пари. И референдумите са метод да се доберат до тях.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР