Каквото и да се случва в живота ни, никога не

...
Каквото и да се случва в живота ни, никога не
Коментари Харесай

Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин

Каквото и да се случва в живота ни, в никакъв случай не би трябвало да губим вяра! Това е най-голямата мощ дадена на хората - възприятието, което ни кара да имаме вяра в чудеса!

Животът може и да не се промени, само че ние можем да променим метода, по който гледаме на него! Когато вярата срещне вярата, всичко е допустимо!

Надеждата е едно от най-важните неща в живота ни!

Според 20 години научни проучвания, извършени от създателя на позитивната логика на психиката Мартин Селигман, вярата понижава възприятията на беззащитност, покачва щастието, понижава напрежението и усъвършенства качеството ни на живот.

Хората, които носят в себе си вяра имат позитивно отношение към всичко. И заради множеството изгоди на оптимизма, той доста усъвършенства психологичното и физическото ни здраве.

Но дано първо да разкрием... какво е НАДЕЖДАТА?

Да се ​​надявате е да гледате на бъдещето позитивно, да виждате опция в провокациите (а не провокации във възможностите), да „ гледате светлата страна на живота. “

Това е способността да се види вероятното богатство в бъдещи събития, изключително когато тези събития са евентуално негативни. С тази линия можем да забележим позитивното в негативни моменти.

Какво НЕ е вярата:

Не е сляпо да очаквате всяко позитивно нещо да ви падне в скута, нито да очаквате да избегнете вълшебен всяка евентуална заплаха. Този нрав може да докара до несъзнателно увреждане (например, да не отидете на доктор, когато ви болят гърдите, тъй като сте кьорав оптимист и вярвате, че всичко ще е наред). Не, това не е вярата!

Професионален съвет: Не насилвайте вяра! Не бъдете подправено положителни! Използвайте умствено контрастиране вместо това!

Защо вярата е толкоз значима в живота ни?

Реализмът, оптимизмът и скептицизмът играят значима роля за всички нас. Дали би трябвало да бъдем единствено оптимисти или повече реалисти, към момента не можем да ви отговорим...

Това, което знаем сигурно, е, че вярата е от изгода за нашето здраве и благополучие.

Тя ни дава мощ, тя ни кара да имаме вяра повече в положителното и да вършим повече положително!

Да станем едни същински хора, които гледат на компликациите не като нещо неприятно, а като урок, през който би трябвало да минем.

Надеждата ви учи да:

Да се разсъните, чувствайки се положително.

Помага ви да контролирате страстите си.

Подсилва имунната ви система.

Подобрява общото здравословно положение.

Намалява напрежението.

Намалява болките в ставите (песимизмът предизвиква стрес, който ни кара да държим тялото по методите, които създават напън, влошаваща болката в ставите).

Подобрява дишането.

От значително значение за основаването на лична стойност.

Намалява тревогата.

Подобрява обществените връзки.

Мотивира позитивните дейности, които водят до триумф в действителния живот.

Мотивира позитивните дейности, които ще доведат до позитивни резултати.

Подобрява обществените взаимоотношения.

Прави ви щастливи!

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР