Преди дни се появи информацията за разследване по сигнал за

...
Преди дни се появи информацията за разследване по сигнал за
Коментари Харесай

Топ адвокат посочи каква присъда заплашва Лена Бориславова

Преди дни се появи информацията за следствие по сигнал за фалшифицирани документи за отписването на Кирил Петков от сдружението " Да запазим Корал " и замесването на името на Лена Бориславова.

Пред телевизия България он ер известният български юрист Людмил Рангелов изясни какво би се получило, в случай че оповестената информация е вярна и Бориславова със своя електронен автограф е изпратила известия до Агенцията по вписванията, които не са правилни.

" Ако приемем, че е знаела, че не са правилни, законът планува отнемане от независимост до 3 година Тъй като госпожа Бориславова не е осъждана, а едно такова деяние не предизвиква имуществени вреди, глобата би могла да бъде административно наказване санкция от 1 000 до 5 000 лева Това, че госпожа Бориславова ги е изпратила, не е задоволително, би трябвало да се откри, че тя е знаела, че това, което изпраща е погрешно. Трудно доказуемо е ", добави Рангелов.

Той уточни, че в случай че подписът не е на Лена Бориславова, през тези 8 месеца от началото на следствието, е можело да бъде назначена графологична експертиза, която да го потвърди.

" Управителят на съдружие " Да запазим Корал " е посочил пълномощие, а той в никакъв случай не е попълвал такова, в случай че Бориславова, на основата на това пълномощие, е направила следващи дейности, тогава явно е знаела, че става дума за документи с погрешно наличие. Очевидно е, че това което излиза в този момент е обвързвано с предизборната акция и изборите ", сподели още Людмил Рангелов.

Той разяснява и моралната страна на случая: " Моралният аспект в политиката постоянно е доста значим, само че не и за нашите ширини и традиции ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР