Какво точно иска държавата от личните лекари що се отнася

...
Какво точно иска държавата от личните лекари що се отнася
Коментари Харесай

Пореден сигнал за неадекватност от здравния министър, но и мнение, че е подведен

Какво тъкмо желае страната от персоналните лекари що се отнася до разпространяването на ковид и заболяването COVID-19?
Според писмото,. Но най-малко до момента препоръките бяха при недоволства и подозрения за COVID-19 да има консултация по телефона с персонален доктор, а не да се върви в болница.
Разглеждаме обективно обстоятелствата. Със заповед на Министерството на здравеопазването (МЗ) е неразрешено персоналните лекари да вземат проби, настоя доктор Любомир Киров, ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари. Няма по какъв начин да вършим нещо, което е против заповедта.
Има в писмото всякакви думички и места - за нас това писмо не е написано от здравния министър Кирил Ананиев, даже не е от човек от Министерство на здравеопазването, счита Киров. Убедени сме, че е подписал нещо на доверие, без да го огледа, добави лекарят по адрес на писмото. И акцентира -.
Да знаеш или да не знаеш с какво се срещаш - това е изборът съгласно доктор Киров. И прикани хронично болните пациенти т.е. тези, които нямат признаци на ковид, да не бягат от лекарите. " Нека всяка заран Щабът, до момента в който четат мантрите, да изясняват за какво не сме на първа линия, за какво би трябвало да консултираме по телефона ", ядосано съобщи лекарят. Според него, няма нищо по-добро от директния контакт на доктор с пациент. Казано е, че пациент се насочва към болница с тежка дихателна непълнота - дано сътрудниците от лечебните заведения да се извърнат към Щаба и към тези, които вземат решения, сподели още Киров. Той посъветва който няма дихателна непълнота, да се лекува вкъщи. прикани лекарят. По думите му,.
Нашите връзки със здравното министерство постоянно са почивали на уместност и честност. Но в писмото на министъра (до НЗОК и ръководителя на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров) има несъответсвия с негова предходна заповед от 28 февруари тази година и закона за изключителното състояние в страната. Това съобщи зам.-председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) и персонален доктор доктор Николай Брънзалов.
Нашите отговорности съгласно това писмо би трябвало да включват интензивно пробонабиране, което си опонира със заповедта за съвещания по телефона. Да, персоналните лекари могат да го вършат, само че при избрани условия. Вие, в случай че знаете, че съм бил контактен със инфектиран пациент, по какъв начин ще си доведете детето при мен за ваксина, да вземем за пример, попита Брънзалов пред Българска национална телевизия.
Аз не желая да приказвам в тази посока - кои хора работят на " първа линия ". Факт е, че всеки болен влиза с презумпцията, че е болен от COVID-19. Е не може ние да нямаме допир с евентуално инфектирани. Знаем, че доста хора нямат признаци.. Защитени са значително сътрудниците, само че не в степен да контактуваме непосредствено с вирусоносители. Говорите с оптимист за изхода на епидемията. Но не е вярно да се поясняват друго нещата. Трябва да са идентични за всички. Правете това и това. Идва една заповед, след това друга, която не кореспондира с миналата, оплака се Брънзалов.
Ние върнахме отговор към министъра със 7 въпроса. Предполагам, че министърът е бил измамен. Тук не става въпрос за пикантни дейности като искане на оставки. Не е в този момент моментът. " Ние знаем, от кое място може да идва такава информация до министъра. А, не мога да го кажа, тъй като нямам доказателства ", посочи зам.-председателят на БЛС.
Днес ще излезе нова заповед на министъра за детските съвещания и имунизации – нощес до късно го обсъждахме. Практиките са доста разнообразни и ще въведем повече еластичност, с цел да може всеки доктор самичък да ръководи графика си по отношение на профила на пациентите му. Всеки доктор ще може самичък да предлага часове за вторник и четвъртък за пациентите си, също така може да се разширят и дните да не са единствено вторник и четвъртък. Имунизациите към този момент вървят. Приоритетни са тези за деца в кърмаческа възраст и тези за деца на 12 години за морбили, изясни Брънзалов. Думите му бяха доказани от доктор Киров.
, отговори лекарят на въпрос дали персоналните лекари чакат опрощение от Кирил Ананиев.
Още: " Първи данни за над 1 000 000 оздравели от ковид, Русия става все по-голям акцент "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР