Какво по-добро начало на годината, освен да дадем нов живот

...
Какво по-добро начало на годината, освен да дадем нов живот
Коментари Харесай

Ако искате красива градина, засейте семената сега

Какво по-добро начало на годината, с изключение на да дадем нов живот и на растенията? Няколко хитрини и препоръки, които биха ви били от изгода за сеенето на цветя точно при започване на годината.

Препоръчително е сеитбата да се случва в топли пространства и всички материали и уреди, които ползвате да бъдат със стайна температура.
Подготовка за пролетта - какви цветя да засадим в разсад през януари
При някои растения, с цел да могат да ни радват със съцветията си напролет, би трябвало да бъдат засадени пет или даже повече месеци по-ра...
Прочети повече
Почвата, водата, съдовете също не вършат изключение от потребността си за стайна температура.

Не съхранявайте семената на ниски градуси с изключение на тези, които сами по себе си го изискват поради сорта си. Знайте, че в опаковка със 100 семена не е никаква гаранция, че ще поникнат и 100те сполучливо. Не мислете, че виновността е във вас, процесът е подобен, че постоянно има някаква част, която се изгубва или почвата не е удобна за растежа на всички еднообразно.

Важно е да знаете на каква температура и в какви пространства са съхранявани семената, откъдето и да ги закупувате. По този метод ще избегнете вероятността да употребявате развалени семена.

При добре съхранявана опаковка от 100 броя семена, естественият брой на поникналите би следвало да е към 70-80.

Няма по какъв начин да поникне това, което желаете от семена с изминал период на валидност. Така че не купувайте в случай че видите изтекла дата.
Био зеленчуци на терасата? Вижте кои може да отгледате сами
Зеленчуците доставят на организма скъпи минерали и витамини и усъвършенстват общото здравословно положение, подтикват имунната система и с...
Прочети повече
Важен е подборът на верните съдове, в които ще сеете. Разбира се, множеството хора употребяват най-често санддъчета, саксии, кофички, хартиени саксии, само че за най-хубав резултат е най-препоръчително да се употребяват тарелки за засаждане.

Използвани са най-вече в оранжериите, само че се продават и на дребно, тъй че не би било проблем да си закупите няколко.

Намират се с друга величина на отворите съгласно това каква е размера на корена, който ще се развива напред. берете уместно място за бъдещото растение съгласно светлината, температурата и неговите условия.

Не забравяйте да осигурите подложка под тарелката, тъй като ще нужно да предпазите пода си или зацапване на всякакви повърхности при подуване на водата при поливане.

Основно предписание, което ще ви докара до триумф в продукта, който очаквате, е да не ползвате остаряла пръст. Напълнете добре тарелката с пресята добре торфена примес за млади растения и отъпчете леко от горната страна с някаква повърхност (или дъното на друга тарелка).
Как да произведете купища разсад, без да употребявате почва
Ако сте върли фенове на домашно отгледаните зеленчуци, то имаме страхотна вест за вас – създали сте верния избор. Зн...
Прочети повече
Пускате по 1-2 семки на всяка клетка. Поръсвате семената от горната страна и пулверизирате с хладка вода.

Почвата, както знаете, е от главно значение за триумфа на сеитбата ви. Обърнете внимание на качеството й и в случай че не написа, че е предопределена за млади растения и семеначета, то тогава би трябвало да написа, че е наситена с неутрална киселинност, да бъде лека и торфена.

Дори да сметнете, че е задоволително ситна, въпреки всичко не пестете пресяването преди сеене. Така въздухът влиза в почвата и се отделят и най-малките късчета и остатъци.

Още от ГРАДИНАРСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР