Американският държавен секретар Антъни Блинкън пристигна в Саудитска Арабия. Поредната

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън пристигна в Саудитска Арабия. Поредната
Коментари Харесай

Блинкън е на посещение в Рияд

Американският държавен секретар Антъни Блинкън дойде в Саудитска Арабия. Поредната му обиколка в Близкия изток е част от дипломатическите старания за разрешаване на рецесията в района.

В Рияд американският държавен секретар ще се срещне с висши саудитски ръководители и ще взе участие в среща в по-широк състав с сътрудници от пет арабски страни - Катар, Египет, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Йордания, с които ще продължи полемиките за бъдещото ръководството в линията Газа след войната, оповестиха от Държавния департамент. От Саудитска Арабия Блинкън ще пътува за Йордания, а след това ще посети Израел.

Очаква се Антъни Блинкън да окаже напън връху израелския министър председател Бенямин Нетаняху за възстановяване на филантропичната обстановка в линията Газа с увеличение на помощта. Другият главен въпрос е постигането на съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и радикалната палестинска формация " Хамас ".

Делегация на групировката ще бъде през днешния ден в египетската столица Кайро за нови договаряния за помирение. Еврейската страна към този момент съобщи, че, в случай че бъде реализирано съглашение, включващо освобождение на заложниците, може да отсрочи плануваната си военна интервенция в южния град Рафах.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР