Какво е състоянието на Българските държавни железници - гост с

...
Какво е състоянието на Българските държавни железници - гост с
Коментари Харесай

Директорът на БДЖ с първо интервю: Нови влакове в близките 3 години няма да има

Какво е положението на Българските държавни железници - посетител с коментар в Сутрешния блок беше Григори Григоров – ръководител на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ", който избра да даде първото си телевизионно изявление в ефира на Българска национална телевизия.

През декември закъсненията на влакове са били много, нашата цел беше през тези 3 месеца с бързи организационни ограничения да се фокусираме върху това и постигнахме до 93% осъществяване на графика на БДЖ, изясни Григоров, който е отпред на холдинга от месец декември.

Не считам, че нашите клиенти се усещат добре сега, само че нашата цел е това да се промени, призна Григоров.
Григори Григоров – ръководител на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ": Нови влакове в околните 3 години няма по какъв начин да бъдат доставени, тъй като индустриалният развой е доста дълъг. Това е повода за забавянето - пари имаме. Първите нови влакове ще бъдат предопределени за дългите трасета София - Варна и София - Бургас, които не престават приблизително 6 часа и би трябвало да бъде обезпечен комфорт.
В момента към момента нямаме задоволително влакове, защото ремонтната стратегия е била мощно забавена, изясни шефът на БДЖ.
Григори Григоров – ръководител на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ": Ние не можем да си позволим да пуснем несигурни влакове, по тази причина жертваме удобството и графика за сметка на сигурността.
Бюджетът за 2019 година е извънредно уравновесен. Приходите се усилват с към 20 млн. лева, а разноските с към 12 млн. Очакваме 100 млн. лева за нови влакове, към този момент има първични диалози с производители, добави още Григоров.
Григори Григоров – ръководител на Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ ": Не работим на загуба. За първа година БДЖ през 2019 година ще излезе на счетоводна облага. За тази година не се планува нарастване на цените.  БДЖ възнамерява да влага 71 млн. лева в възстановяване на услугата БДЖ възнамерява да влага 71 млн. лева в възстановяване на услугата
В бизнес проекта за 2019 година на БДЖ е заложено финансовите вложения за възстановяване на предлаганата услуга за транспорт на пасажери да бъдат в размер на на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР