Какво е присъщо на толерантния човек? Адекватна самооценка. Идентифицира реалистично

...
Какво е присъщо на толерантния човек? Адекватна самооценка. Идентифицира реалистично
Коментари Харесай

Крайният резултат от образованието е толерантността

Какво  е присъщо на толерантния човек?

Адекватна самокритика. Идентифицира реалистично проблемите си, наясно е със мощните и слабите си страни. Вярва в себе си и качествата си. Не трансферира отговорността върху другите, а дава отговор самичък за дейностите си. Стреми се към работа, творчество, самореализация. Има възприятие за комизъм и самоирония. Предпочита демократичните връзки.

В логиката на психиката има няколко типа приемливост:

Естествена приемливост
Този тип приемливост значи ученолюбивост и наивност, присъщи изначално на дребното дете. Те не се дефинират и не дефинират качествата на неговото „ Аз “. Това разрешава на детето да приема родителите си, без значение какви са. Създава психическа защитеност и разрешава да се запазят позитивните връзки в фамилията.

Морална приемливост
Този тип значи толерантност, обвързвана с личността (външното АЗ  на човека). Присъща е на възрастните хора и се демонстрира в устрема да сдържат своите страсти, употребявайки механизмите на психическата отбрана. Изразява се най-често в конформизъм смяна на държанието, под натиска на групата, приемане на препоръчаните или наложените правила, за реализиране на единодушие с нея. Конфликтът на поколенията също произлиза от проявяваната квази-търпимост на участниците по повод ценностните си разбирания.

Нравствена приемливост
Възприемане и доверие, които се асоциират със същността или „ вътрешното АЗ “ на индивида. Нравствената приемливост включва както почитание на полезностите и смисъла, значими за другите, по този начин и осъзнаване и приемане на личния вътрешен свят, своите лични полезности, цели и стремежи, прекарвания и усеща. Това дава на дадената персона преимуществото да не се опасява и да устоя на напрежението и споровете в живота. Това е същинската, зряла приемливост.

Състраданието, толерантността, прошката и самоконтролът са качествата, които ни оказват помощ да прекосяваме през всекидневния си живот с чист разум.

Когато желаете да практикувате приемливост, врагът е най-хубавият преподавател.
Далай Лама

Само законите не могат да обезпечат независимост на изразяването. За да може всеки човек да показва гледната си точка без наказване, е нужно да има приемливост в цялото население.
Алберт Айнщайн

Крайният резултат от образованието е толерантността.
Хелън Келър

Нетолерантността сама по себе си е форма на принуждение и спънка пред израстването на истинкия либерален дух.
Ганди

Сърцето на мъдростта е толернтността.
Стивън Ериксън

Отговорността да е търпелив се пада на този, който има по-широко виждане.
Джордж Елиът

Толерантността е най-хубавата вяра.
Виктор Юго

Пътешествията ни учат на приемливост.
Бенджамин Дисраели

Виждал съм отвратителни прояви на назадничавост в блян да се отбрани толерантността.
Самюъл Тайлър Колдидж

Толерантността и уважението към самостоятелните разлики е огънят, с който гори безконечната обич.
Том Хана

Толерантността се трансформира в закононарушение, в случай че й се приложи злото.
Томас Ман

Всички сме основани по Божи облик и въпреки всичко по този начин, че всеки е друг и несравним. Няма двама души, които да са идентични. Няма две сърца, които да бият в идентичен темп. Ако Бог искаше всички да сме идентични, щеше да ни сътвори такива. Затова, който не почита разликите и постанова на другите мислите си, не почита и свещения Божи промисъл.
Елиф Шафак

Инфо: www.webstage.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР