Десетки птици фламинго са убити при сблъсък със самолет в

...
Десетки птици фламинго са убити при сблъсък със самолет в
Коментари Харесай

Самолет уби десетки птици фламинго

Десетки птици фламинго са убити при конфликт със аероплан в Индия, който е бил развален от удара, оповестява Българска телеграфна агенция. Това се случва минути преди кацането му в Мумбай. 

Според вестник „ Хиндустан таймс “ минимум 36 от тези огромни мигриращи птици са убити, само че съгласно природозащитници броят на жертвите може да е доста по-голям.

„ Местността беше осеяна с останките на птиците “, сподели Б. Н. Кумар от екологичната организация NatConnect Foundation.

Според Пауан Шарма неговата организация Асоциация за отбрана на дивата природа (Resqink Association for Wildlife Welfare - RAWW) получава позвънявания в понеделник вечерта с предизвестие, че от небето падат мъртви птици фламинго. 

„ За първи път толкоз доста птици фламинго са наранени по този метод “, сподели Шарма пред Агенция Франс Прес, като дефинира като извънредно това да се случи едновременно.

Според държавната статистика сред януари 2018 година и октомври 2023 година на летището в Мумбай са регистрирани повече от 600 конфликта на самолети с птици.

Влажните зони около брега на Мумбай са дом на огромен брой фламинго от декември, където те обитават в продължение на няколко месеца.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР