Бившият командир на 58-ма армия на въоръжените сили на Руската

...
Бившият командир на 58-ма армия на въоръжените сили на Руската
Коментари Харесай

Арестуваха бившия командващ на 58-а армия на руските въоръжени сили за мошеничество

Бившият пълководец на 58-ма войска на въоръжените сили на Руската федерация (ВС на РФ) ген. Иван Попов беше задържан по съмнение в шикалкавене, оповестяват ТАСС и " Фокус ".

Иван Попов е бил командващ на съветски формирования в Южна Украйна.

Ройтерс напомня, че предходната година военачалник Попов заяви, че е бил уволнен, откакто разказал на военното управление каква е истината за тежката обстановка на фронта в Украйна към оня миг.

Преди седмица следствените органи се обърнаха към 235-и гарнизонен боен съд с искане за задържане под стража на началника на Главното ръководство на личния състав на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Юрий Кузнецов по наказателно дело за корупция.

Кузнецов бе задържан по съмнение за взимане на рушвет в изключително огромни размери. Според проверяващите от Кузнецов по престъпното дело са конфискувани над 100 млн рубли и първокласни предмети.

Арестът на Кузнецов беше вторият арест на върховен началник във военното министерство на Русия за последния месец. Зам.-министърът на защитата на Руската федерация Тимур Иванов е арестуван по обвиняване за взимане на рушвет в изключително огромни размери.

Техният шеф – военният министър Сергей Шойгу – беше заменен по искане на президента Путин с изпълняващия длъжността първи вицепремиер Андрей Белоусов, който не е боен, а е икономист.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР