Какво е падел? Едно от най-актуалните спортни забавления както в

...
Какво е падел? Едно от най-актуалните спортни забавления както в
Коментари Харесай

Модерният спорт Падел е вече и в България с помощта на DECATHLON

Какво е падел? Едно от най-актуалните спортни занимания както в Европа, по този начин и оттатък океана. В Испания точно паделът се подрежда на второ място по известност след неизменимия водач футбола.

Как по този начин обаче у нас към момента е относително чужд? Отговорът е обикновен – за практикуването му са нужни специфични бази, каквито съвсем липсват у нас. Със задачата да построи нови кортове съответно за този спорт се зае веригата Decathlon. Първите стадиони към този момент са факт, а развиването на плана занапред следва.
Вижте повече за разпоредбите на падел и за някои от най-популярните му почитатели!
Как да упражняваме падел

Паделът е извънредно забавна композиция от тенис и скуош. Играе се на особено построени за него кортове, които имат две полета, по едно за всеки от тимовете. Полетата са разграничени от мрежа, над която би трябвало да минават топките. Кортът е ограден от стени, които имат стратегическа роля в играта – рикошетите в тях могат да се употребяват при ударите.

Отборите се състоят от по двама души, което е и една от аргументите за известността на спорта. Той е превъзходен метод за почивка с другари, за развлечение със фамилията, а за какво не и за неофициални бизнес начинания.

Правилата са същите като тези на тениса: играта е разграничена на сетове, в които единият тим би трябвало да вземе 6 гейма. При тъждество или разлика, по-малка от два гейма, се играе тайбрек. „ Помощта “ от стените обаче прави играта както по-динамична, по този начин и по-малко натоварваща от тениса. И въпреки измежду най-популярните фенове на падела да са супер звезди от огромните кортове като Рафа Надал и Анди Мъри, този спорт е подобаващ и за безусловно начинаещи. Той не изисква специфична подготовка – задоволително е единствено предпочитание за игра и спортен дух. Практикуван е както от възрастни, по този начин и от деца.

Къде да играем падел

През септември спортният водач Decathlon открива първите нови падел стадиони. Двата подготвени корта са на територията на магазин Витоша. Втора локация също е в развой на градеж и се намира в квартал Подуяне. Decathlon приема като своя задача популяризацията на този спорт у нас и планува още забавни начинания.

Вече е реалност и новата платформа за опазване на падел кортове Play by Decathlon. Чрез нея когато и да е може да извършите бърза информация за настоящия график на игрищата и онлайн да платите за резервирания час. А цените са повече от преференциални – 16 лв. на час за корт.
 Модерният спорт Падел е към този момент и в България благодарение на DECATHLON
Каква екипировка е нужна

Екип. На подготовка по падел ще се чувствате комфортно в облекла, които ви дават независимост на придвижванията: къси панталони, тениски, къси спортни рокли и поли;

Маратонки. Маратонките за падел се отличават от останалите спортни обувки по своята лека, само че постоянна подметка. Тя би трябвало да обезврежда хлъзгавината на настилката и да обезпечава меко, само че точно приземяване след скок. В каталога на Decathlon ще откриете серии маратонки за този спорт за разнообразни възрастови групи;

Падел топки. Възможно е да ги объркате с топките за тенис, на които много наподобяват. Препоръчително е обаче да се оборудвате с модел, основан съответно за падел, защото с него ще постигнете най-оптимално сцепление с ракетата и надлежно – най-хубави спортни резултати. Освен това имате опция да изберете топката по отношение на своето равнище: напреднали, начинаещи, деца и т.н.;

Ракети. Те са най-характерният детайл от оборудването. По-малки са от ракетите за тенис и имат каишка, с която се закачат за ръката на играещия. Кордажът е сменен от тънка плоска еластична материя с дупки. Качествени ракети и цялостна екипировка за падел предлага марката KUIKMA, която е създадена от Decathlon съответно за този спорт. За ракетите от серията се употребяват въглеродни нишки и два типа каучук с висока устойчивост.

Над 8 милиона души в целия свят практикуват падел. Имаш предпочитание да се присъединиш към тях? Събери още трима фенове на дейния метод на живот и си запазете час за игра. Презареждането с сила и въодушевление е обезпечено!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР