Както знаете, Консултативен съвет по национална сигурност може да бъде

...
Както знаете, Консултативен съвет по национална сигурност може да бъде
Коментари Харесай

Военният министър: Нямаме информация за мобилизирани българи в Русия

Както знаете, Консултативен съвет по национална сигурност може да бъде призован при работещо Народно заседание. Може да бъде призован Съвет по национална сигурност към Министерския съвет, само че към този момент няма такива индикации. Още повече, мобилизацията е дълъг развой, не е от през днешния ден за на следващия ден, не е просто да облечеш граждански жител в униформа и да му дадеш оръжие. Има време за подготовка за съставяне на съответното формирование, образуването му и чак тогава да отиде да извършва съответната му задача.

Това разяснява в изказване пред медиите министъра на защитата Димитър Стоянов.

„ Българската войска е в непрекъсната бойна подготвеност. Засилихме наблюдението в източната част на страната. Армията е и на границата, и в Каравелово. Армията е там, където би трябвало да бъде ”, съобщи Стоянов.

Стоянов съобщи, че към Министерство на защитата няма предоставена информация за мобилизирани българи в Русия, като добави, че това е работа на Министерство на външните работи.

Няма нужда от инспекции, българската войска си прави ежедневната активност, съгласно министъра.

На въпрос по отношение на обстановката по границите ни, той съобщи: „ Последните дни няма напън. Това се получава освен с помощта на засиленото наличие на армията, гранична полиция, само че и усиленото наличие на турската жандармерия, оказваща помощ във връзка с понижаване на натиска по нашата граница. Това, което беше с бежанците в Черно море, е нечесто протичащо се, нямам спомен да са провеждани такива акции, тъй като е рисково. ”

„ Страната ни е следвала единната европейска позиция. Тя е прекомерно непрекъсната. Санкциите към Русия ще бъдат подкрепени ”, сподели още той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР