Както всяка година, преди началото на първия учебен ден, се

...
Както всяка година, преди началото на първия учебен ден, се
Коментари Харесай

Над 370 пешеходни пътеки обновени за първия учебен ден

Както всяка година, преди началото на първия образователен ден, се правят действия по ободряване на уличната маркировка край учебни заведения и детски градини във Варна. От 370 пешеходни пътеки край образователните заведения, досега са пребоядисани 307, продължаваме работа, оповестиха от дирекция " Инженерна инфраструктура " в Община Варна.

Обновяването на отвесната и хоризонтална пътна маркировка са част от ограниченията за основаване на по-добри условия за сигурност на пешеходците. В новите инфраструктурни планове също са планувани ограничения, които имат за цел обезпечаване на по-добри условия за пешеходци и велосипедисти. В регион „ Аспарухово “, да вземем за пример, бе построен първи в града пешеходен надлез, който минава над обновената ул. „ Мара Тасева “. Проектът за ремонта на бул. „ Народни будители “, който се осъществя сега, планува създаване на два нови подлеза, за гарантиране сигурността на учениците от ВМГ „ Св. Николай Чудотворец “. Миналата седмица завърши обстойна инспекция на подлезите във Варна. Поетапно ще бъдат ремонтирани проблематичните уреди, а сега се прави главен ремонт на подлезите по бул. „ Левски “.

" Категорично поддържам настояванията на хората за по-строги наказания при пътнотранспортни катастрофи, изключително в случаи, когато става въпрос за водачи, които карат в нетрезво положение или без книжки. Важни са информираността, предварителната защита и образованието на децата и учениците с разпоредбите на придвижване по пътищата.

Затова ще упорствам през новата образователна година да се търсят повече благоприятни условия за работа с младежите ", съобщи по-рано през днешния ден кметът Иван Портних.

Той добави, че на 22-ри септември Община Варна ще се включи още веднъж в интернационалната самодейност „ Ден без коли “. За задачата сектор от бул. „ Княз Борис I ” - от Икономическия университет до региона на хотел " Черно море ", ще бъде затворен за транспортни средства през целия ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР