Както много икономически сектори у нас, и строителният бранш вече

...
Както много икономически сектори у нас, и строителният бранш вече
Коментари Харесай

Работодателите подкрепят протеста на пътностроителния сектор

" Както доста стопански браншове у нас, и строителният отрасъл към този момент повече от година се намира в извънредно тежко състояние, предизвикано от непрестанно повишаващи се цени на материали и първични материали, забавени разплащания на към този момент осъществени действия и на практика стопиран капиталов развой в региона на строителството, в това число и на пътното строителство. Голяма част от предприятията в бранша са на ръба на оцеляването, което слага под риск хиляди работни места. "

Това се споделя в отворено писмо на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР).

Проблемите на един от основните за стопанската система ни браншове не могат да бъдат подценявани, тъй като резултатите от това отрицателно развиване се отразяват на цялото ни общество, безапелационни са работодателите.

В отвореното писмо се споделя още:

" Като представляваща над 80% от българските предприятия и заетите в тях, Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) показва безапелационната си поддръжка за справедливите претенции и митинги на строителния, това число и пътно строителния отрасъл, а точно:

- Справедлива индексация на контрактуваните цени;
- Незабавно намиране на решение за разплащане на дължимите към строителните компании суми;
- Рестарт на капиталовата интензивност и строителството в страната.

Ако не се подхващат незабавни ограничения, естественото действие на бранша и транспортната инфраструктура в страната ще бъде сложено под сериозен риск, в това число риск за живота и здравето на българските жители. "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР