Решението за ограничаване на рекламата на хазарт в медиите пряко

...
Решението за ограничаване на рекламата на хазарт в медиите пряко
Коментари Харесай

ПР експерт: Ограничаването на рекламата на хазарт свали цената на Би Ти Ви и Нова

Решението за ограничение на рекламата на хазарт в медиите „ директно въздейства върху процедурата, която върви сега за продажба на каузи на „ Би си партнерс “ в „ Юнайтед груп “. Това е групата, която в България има „ Виваком “ и Нова телевизия “, сподели пред " Свободна Европа " Ясен Гуев, ПР специалист и бизнес съветник. По думите му „ резултатът от намаляването на рекламните доходи е спад в цената на Нова телевизия “.

 

Гуев изясни, че „ във връзка с бТВ ударът е много по-сериозен, тъй като, в случай че гледаме финансовите резултати, групата на бТВ е два пъти по-малка като доходи от тази на Нова телевизия, а в облаги разликата е четири пъти “.

 

Според Гуев „ Нова телевизия се оправиха доста по-добре с развиването на пазара, имайки поради онлайн ресурсите, които развиха. Докато бТВ също се опита да направи нещо, само че размерът е по-малък. Те изтърваха тази промяна, а и цялостното им ръководство е извънредно необичайно “.

 

Той уточни още, че и в двете компании стартира развой по оценка на понижаване на бюджетите. „ Нова телевизия има задоволително запас и това е просто понижаване на облагата, само че те ще минат през това. бТВ не че не могат да се оправят, макар че ударът е огромен, само че въпросът е дълготрайно какво става идната година “, сподели Гуев.

 

Според него справедливият метод би бил измененията в Закона за хазарта да влязат в действие от идната година, с цел да се даде време. Рекламата на хазарт в медиите е проблем, който се дискутира от години. През 2020 година депутатите също поеха ангажимент да я лимитират, само че това не се случи.

 

В началото на април Народното събрание отхвърли законопроект на партия „ Възраждане “, който също предвиждаше ограничение на рекламата на хазартни игри в медиите. „ Политическият знак кой взема решенията и в кой е властта е значим. И той демонстрира, че решението се взема от ГЕРБ и Движение за права и свободи, т.е. това са партиите, с които би трябвало да се води разговор в бъдеще, тъй като нещата зависят от тях “, сподели Ясен Гуев.

 

По думите му политическото въздействие не минава през благосъстоятелност, а през въздействие през избрани хора и въздействие във връзка с приходната част на малките екрани.

 

„ Това, което се случва в Нова телевизия, не е обвързвано с метода, по който тя отразява политическите процеси сега, а е обвързвано с това с кого ще си приказват политиците в бъдеще. Защото те виждат, че върви развой по промяна на собствеността “, сподели Гуев.

 

Според него, „ в случай че желаете в този момент нещо в Нова телевизия, би трябвало да стигнете до Драган Шолак. След шест месеца най-вече, когато би трябвало да има промяна на собствеността, с кого ще си говорите, в случай че Драган Шолак си тръгне “. Шолак е сръбски предприемач, основател и акционер в „ Юнайтед груп “.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР