Как вторият локдаун ще се отрази на бизнеса? Бившият футболен

...
Как вторият локдаун ще се отрази на бизнеса? Бившият футболен
Коментари Харесай

Как второто затваряне ще се отрази на бизнеса и ресторантьорите

Как вторият локдаун ще се отрази на бизнеса? Бившият футболен национал Радостин Кишишев, който сега е президент на бургаския „ Черноморец”, за повторно ще затвори вратите на фамилния си ресторант, както доста други в сектора.

„ Ситуацията е извънредно неприятна стопански, само че мисля, че е добре, тъй като евентуално ще се спасят доста животи. При първото затваряне аз редуцирах безусловно всички служащи. Пратих ги на борсата, платих им всички отговорности, тъй като смятах, че това е най-хубавото както за тях, по този начин и за мен. Не оставих доставки, само че доста мои сътрудници го направиха. Те споделиха, че са имали работа през първата седмица. Оттам нататък хората не са си поръчвали ”, показа той.

Лично за себе си Кишишев описа, че е почнал да доставя храна след отваряне на заведението, само че те са намалели фрапантно – с съвсем 50%. Това изправя ресторантьора пред алтернатива по какъв начин да действа при второто затваряне.

„ Коментира се повече за служащите. Всички, което се дава, е за тях. Дава им се 60, само че от кое място аз да извадя другите 40. Бързо и незабавно би трябвало да се реши какво ще даде държавното управление на работодателя, тъй като там е по-големият проблем”, съобщи Кишишев.

Бившият национал показа, че новината за гибелта на Диего Марадона го е изпълнила със тъга. Той си спомни за среща с аржентинеца през 1998 година, когато е играл с националите. Тогава Кишишев не е имал опцията да се изправи пред легендата на терен, само че пък са се засекли във фоайето на хотела, в който националите са отседнали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР