Как умира демокрацията? Днес на извънредно заседание на комисията по

...
Как умира демокрацията? Днес на извънредно заседание на комисията по
Коментари Харесай

Джамбазки: За пореден път ЕП се подигра с интересите на работещите в транспорта от Източна и Централна Европа

Как умира демокрацията? Днес на изключително съвещание на комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент беше отхвърлено настояването за връщане на текстовете от Мобилния пакет в Европейската комисия. Така за следващ път Европейският парламент се подиграва с ползите на работещите в транспортния отрасъл от Източна и Централна Европа. Това написа във "Фейсбук " евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Припомняме, че Екологичен потенциал през днешния ден отхвърли настояването за евакуиране на пакета "Мобилност ".

"Днешното гласоподаване пристигна след положените старания на група европейски представители от страните от района, представляващи другите политически групи. Самата процедура беше извършена по член 61 от правилника за активността на Европейския парламент, който се отнася до повторното сезиране на Парламента след произвеждането на парламентарни избори. До този миг никой не беше употребявал тази процедура, само че с помощта на нашите старания, успяхме да я използваме.

За страдание нашите сътрудници от Западна Европа за следващ път бяха безусловно решени да се изплюят върху демокрацията, правото на придвижване и свободна икономическа самодейност и върху самата концепция за единния пазар. Новите депутати в комисията ТРАН, бяха наплашени от ръководителя Карима Дели, че повторното сезиране на Парламента ще значи започване от нулата. Сякаш няма потребност тъкмо от това.

Това досие е скандално през цялото време и по този начин ще остане до дъно. Гласуването през днешния ден беше късмет да се даде едно ново и рационално начало на трите документа от Мобилен пакет I. Заради безпринципността на зелените (които поддържаха ненужното разкарване на стотици хиляди камиони), немските християндемократи (които сякаш пазят свободния пазар) и социалистите (които желаят повече Европа, единствено когато става въпрос за правата на хомосексуалните калинки) стотици хиляди служащи в бранша от Източна Европа са в риск да изгубят работата си и да емигрират.

Вероятно на идващото съвещание на комисията по превоз и туризъм ще бъде даден мандат за влизане в договаряния с другите две институции. Сега топката е в Съвета, който по време на междуинституционалните договаряния би трябвало да приключи финалната версия на текстовете. Апелирам българските представители да се борят със зъби и нокти за отпадането на проблематичните за нас текстове ", написа още Джамбазки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР