Как да разграничим здравите връзки от нездравословните, които нямат бъдеще?

...
Как да разграничим здравите връзки от нездравословните, които нямат бъдеще?
Коментари Харесай

Какво ви причинява токсичната любовна връзка

Как да разграничим здравите връзки от нездравословните, които нямат бъдеще? Зависими, токсични, невротични - наречете ги както желаете. Въпросът е, че нездравословната връзка не носи същинско благополучие, а е просто заместител.

Такива взаимоотношения са свързани със положение на тревога, неразбираемо или явно чувство, че вашите ползи не се вземат поради, и рано или късно водят до неврози и психосоматични разстройства.

Обаче от време на време токсични връзки извън не наподобяват по този начин и постоянно нито хората в профил, нито даже самата жертва могат да открият, че нещо не е наред.

Независимо от това, психолозите разпознават следните тревожни признаци, които ясно демонстрират, че връзката ви е рискова и нездравословна.

В токсичната връзка няма наслада

В нездравословна връзка насладата може да участва в началото, само че в никакъв случай не трае дълго. Тези връзки освен не ви въодушевяват, само че, в противен случай, ви приземяват и даже закопават. Имате чувство, че крилата ви са отрязани, лишени сте от независимост. Ако връзката трае дълго, тогава рано или късно се усеща празнина, отмалялост и меланхолия. Излизането от тях става все по-трудно с времето, защото жертвата губи волята и възприятието си за действителност.

Всички опити за изясняване на връзките срещат стена

 Токсична връзка

Например, измъчвани от обстоятелството, че нещо се обърква, желаете да поговорите. Това е рационално и градивно. Всичките ви думи и причини обаче остават неразбрани. Желанието да се схвана кой е прав и кой е отговорен, не води до нищо. Напротив, в процеса на диалог всичко е обърнато наобратно, отдалечавате се от същността на казуса и към този момент имате чувство, че не сте права. Това познато ли ви е? Ако да, тогава бъдете наясно - сходни полемики са образец за нарушение на границите на личността и манипулативното държание на колегата. Вместо същинска полемика получавате главоболие и изобщо не сте щастливи, че сте почнали този диалог.

В токсичната връзка триумфите на колегата е нищо

Тук триумфите на другия се възприемат с експанзия, злоба и дисквалификация. В естествените връзки сътрудниците се радват на триумфите един на различен, само че в случай че връзката е токсична, тогава един от признаците е нежеланието да приемете триумфите на колегата. Психолозите приписват това на желанието за надзор - капацитетът на обичания човек е подложен под въпрос, с цел да увеличи самочувствието на другия сътрудник. Това е задънена улица, която води до по-ниско самочувствие на колегата и невротични способи за операция от страна на агресора.

Чести промени на настроението в токсичните взаимоотношения

 Какво ви предизвиква токсичната любовна връзка

Промените в настроението - от трескаво забавление, до трагична нервност, от показна задушаваща обич и угриженост до яд, гняв или очевидно равнодушие - са най-ясният образец за обстоятелството, че тук няма естетика. Никога не сте сигурни какво да очаквате от колегата си.

Отказ от връзка, игнор в токсичните връзки

Всеки от нас има цялостното право на всякаква противоположна връзка във всяка връзка. Ако сътрудникът ви откаже, това значи, че той употребява една от най-тежките операции, които са изключително обичани от социопатите и насилниците, т.е. хората, с които априори не може да има здрави връзки. Неспособността да се изясни повода, паузите в диалозите, пренебрегването на позвъняванията, играта на безмълвие са все образци за протест, който дезориентира жертвата и я подлудява. Бягайте, до момента в който не е късно, тъй като пренебрегването е доста нечовечен метод за операция.

Токсичността във връзките с готовност за надзор

 Токсична любовна връзка

Дори не знаете по какъв начин се оказа, че той е наясно с всичките ви проекти, позвънявания, срещи. Пълното управление на всички каузи на колегата нормално е първата стъпка по пътя към налагане на нечие превъзходство. Щом се изисква да докладвате за дейностите, мислите и даже обществените ви контакти, то не можете да отбраните границите си и това ще се трансформира в сериозен проблем, който ще се отрази на целия ви живот.

Обида и ревнивост в токсичните взаимоотношения

Недоверието постоянно е знак, че имате проблем във връзката. Гневът, че сътрудникът ви може да се любува на живота самичък, без вас, и още по-лошо, с някой различен, е знак, че вие самите към този момент проявявате нездравословна взаимозависимост.

Вижте още:

- Бягайте от тези видове токсични хора;

- 10 признака за токсична връзка

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР