Кадър bgonairНай-възрастният депутат Мика Зайкова каза тежката си дума, пише

...
Кадър bgonairНай-възрастният депутат Мика Зайкова каза тежката си дума, пише
Коментари Харесай

Мика Зайкова с цигара в ръка: Не може да правим колаборация с ГЕРБ

Кадър bgonair

Най-възрастният народен представител Мика Зайкова сподели тежката си дума, написа. Най-късно след седмица ще стане ясно дали ГЕРБ ще върне мандата или въпреки всичко ще предложи за гласоподаване проектоправителство. Какви са възможностите новите-стари лица, номинирани от ГЕРБ, да получат поддръжката на другите обединения?

" Демократична България " (ДБ), с които ГЕРБ съобщи, че първи ще договарят, няма да поддържат кабинет на Даниел Митов. 

" Няма да подкрепим ГЕРБ, ще предложа да не водим диалози с тях ", съобщи съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

Две от партиите на митинга " ИТН " (ИТН) и " Изправи се! Мутри вън! " (ИСМВ) също отхвърлиха тази опция. 
" Не може да вършим колаборация с ГЕРБ. Те могат да ни поканят на диалози, само че няма да им се случи диалог ", разяснява Мика Зайкова от Има Такъв Народ в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Няма да подкрепим нищо, което излиза от ГЕРБ. Това е комичен вид на протестно държавно управление - съгласно разбиранията на ГЕРБ и на Борисов ", безапелационен е Николай Хаджигенов от ИСМВ. 

Първата политическа мощ на левицата пък упрекна всички протестни партии, че, отхвърляйки поканата на Българска социалистическа партия, дават късмет на Борисов.

" 5 пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание Има Такъв Народ, Демократична България и ИСМВ за разграждането на модела " Борисов " и те 5 пъти я отхвърлиха тази подадена ръка. За нас остава един въпрос: за какво сякаш новите политически субекти, които желаеха да съборят статуквото, обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него ", уточни водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Така на този стадий кабинетът на ГЕРБ наподобява жертван, защото от партията няма да търсят поддръжка от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР