Кабинетът одобри изпълнението на плащания по пет решения на Европейския

...
Кабинетът одобри изпълнението на плащания по пет решения на Европейския
Коментари Харесай

Изплащаме обезщетения по 5 дела, в които ЕСПЧ е осъдил България

Кабинетът утвърди осъществяването на заплащания по пет решения на Европейския съд за правата на индивида (ЕСПЧ), в които страната ни е била наказана. Първото дело - " Методиев против България ", е обвързвано с отхвърли на български съд да записва вероизповеданието " Мюсюлманска общественост Ахмадия ". По това дело Европейски съд по правата на човека установи нарушавания на свободата на религията и на възбраната за дискриминация. Присъденото обезщетение за неимуществени вреди е в размер на 4 000 евро.

Второто дело - " Шалявски и други против България ", е обвързвано с установяването на нечовешко и унизително отношение и липса на дейно вътрешноправно средство за отбрана при задържането на жалбоподателя, както и несъответстващото отношение към положението му. По това дело Европейски съд по правата на човека е осъдил страната ни на обезщетение в размер на 3 000 евро за неимуществени вреди и 2 500 евро - за разходи по делото.

Третото дело е " Велкова против България ". По това дело Европейски съд по правата на човека намира, че продължителното несъблюдение на влезнало в действие правосъдно решение е нарушило правото на жалбоподателката на достъп до съд. Присъдено е обезщетение в размер на 20 000 евро за имуществени и неимуществени вреди и 6 424 евро разходи.

Четвъртото дело - " Генов против България ". По това дело Европейски съд по правата на човека дефинира, че по отношение на жалбоподателя е било взето незадоволително аргументирано правосъдно решение, което е нарушило правото на жалбоподателя на достъп до съд. На жалбоподателя е присъдено обезщетение в размер на 2 400 евро за неимуществени вреди и 1 000 евро за разноски и разходи по делото.

Петото дело - " Господинови против България ". Решението по това дело се отнася до 10 тъжби, подадени от лица, изтърпяващи доживотни присъди в разнообразни затвори в България. Всичките тъжби са против изискванията в пандизите. Присъдените компенсации възлизат общо на 19 000 евро, а 6 082 евро са за разноски и разходи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР