Кабел за улично осветление на емблематичния за столицата Орлов мост

...
Кабел за улично осветление на емблематичния за столицата Орлов мост
Коментари Харесай

Кабел на Орлов мост стана простор за дрехи

Кабел за улично осветяване на емблематичния за столицата " Орлов мост " се трансформира в самобитен шир за облекла.

Авторът - Димитър Димитров от " Зелено придвижване " - направил ексцентричен флашмоб, с цел да изрази недоволството си от висящия сред колони проводник и твърди, че той е противозаконен. Освен това съгласно него ситуацията е такова от години, предаде БНТ.

" Това е Орлов мост - признакът на София и монумент на културата и като подобен ние следва да го запазим и предадем на нашите деца в достоверен тип. Но от към година се скапаха две от лампите и Столична община, вместо да оправи кабела, който го има вкаран в каналчета, тук, в самия мост, очевидно реши, че ще е по-лесно или по-евтино да опъне ново трасе и нов кабел сред двата орела ", споделя Димитров.

Според него инсталацията не просто не наподобява добре, само че е и рискова.

" Този кабел в тази ситуация е изтеглен въздушно заради повода, че заложеният кабел в основата и колоните на мостовото оборудване е дефектирал по някаква причина. За да бъде възобновено зареждането на осветителните тела, е наложено едно евакуиране на въздушна кабелна линия според условията по нормативна база ", изясни инж. Венцислав Георгиев - шеф - отдел " Улично осветяване " ЕАД.

Той посочи, че това е краткотрайно решение до момента в който се направи бъдеща реорганизация на Орлов мост. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР