Журналистите на испанското издание km77 тестваха маневреността на новото поколение

...
Журналистите на испанското издание km77 тестваха маневреността на новото поколение
Коментари Харесай

Новата S-Klasse се провали на лосовия тест

Журналистите на испанското издание km77 тестваха маневреността на новото потомство на дизелов Mercedes-Benz S-Klasse. По време на така наречен " лосов тест " топ седанът на марката не съумя да извърши нужните маневри със скорост от 77 километра в час.

Лосовият тест е един от най-предизвикателните проби на транспортни средства. По време на тези тествания специалистите изследват ръководството на транспортното средство при положение на непредвидени трудности. Тестваният модел би трябвало да се движи по дадена траектория, да прави остри маневри, без да събаря конусите, сложени на трасето. Необходимият резултат, който разрешава сполучливо прекосяване на теста, е промяната на лентите да се случи със скорост 77 километра в час.

Дизеловата версия на Mercedes-Benz S 400 обаче не съумя. Този седан е оборудван със общоприетоо въздушно окачване Airmatic. Преди втория опит специалистите избират режим на шофиране Sport +, при който окачването на S-класата е спуснато с 17 милиметра, като го прави и по-твърдо. Освен това тази алтернатива усъвършенства ръководството. С такива настройки седанът се оправи сполучливо с теста, само че със скорост 74 километра в час. Следващият опит със скорост от 76 километра в час още веднъж е несполучлив - Mercedes-ът събаря няколко конуса.

Въпреки това специалистите означават предсказуемо държание, съответни реакции и способена интервенция на стабилизиращата система по време на маневри. Ще напомним, че при започване на юни испанското издание km.77 тества новия Lexus LS 500h още веднъж в лосов тест. Японският седан също се провали, като съумя да премине чисто теста със оптималната скорост 71 километра в час.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР