Жителите на Българово излязоха на протестно шествие, което започна от

...
Жителите на Българово излязоха на протестно шествие, което започна от
Коментари Харесай

Протестно шествие в Българово: 30 години няма и една асфалтирана улица

Жителите на Българово излязоха на протестно шествие, което стартира от площада и мина по една от централните улици на града. Местните са недоволни от положение на града си - улиците са разрушени, тротоари няма, споделят, че за 30 години няма нито една асфалтирана улица. Искат и канализация, предава кореспондентът на БГНЕС.

Сред недоволните от забавеното развиване на града са и доста родители с деца. Те споделят, че желаят да живеят в естествена европейска страна.

„ Всички си плащаме налозите в Община Бургас, а сме забравени. Аз съм баба и прабаба. Няма къде да разхождаме децата, улиците са в дупки, няма тротоари. Само този площад, на който сме се събрали е асфалтиран ”, съобщи за БГНЕС Стоянка Милчева.

Жителите на Българово се оплакаха и от неналичието на канализация.

„ Всички фекални води текат по улиците. Как няма да текат. Искат по 150 лева за източване на една фекална ”, оплака се още дамата.

Кметът на Българово Йордан Йорданов съобщи, че казусът може да бъде решен с целево финансиране от страна на страната на дребните обитаеми места към огромните градове, защото бюджетът на Община Бургас е стеснен.

„ От 2016 година стои нашият план за канализацията в Министерство на околната среда и водите. Тогава бяха отпуснати 2млн. 400 хиляди лв., само че в този момент с новите цени на строителните материали ще трябват най-малко 3 млн. лв. ”, сподели Йорданов. Той желае целево финансиране за дребните обитаеми места. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР