Ако ви е омръзнало от негативните резултати около качеството на

...
Ако ви е омръзнало от негативните резултати около качеството на
Коментари Харесай

Къде може да дишате най-чистия въздух в света

Ако ви е омръзнало от отрицателните резултати към качеството на въздуха и предпочитате да живеете в естетика с природата, най-вероятно няма да гледате огромните мегаполиси. Все повече хора се насочват към дребни градове и села, само че в случай че и това не е задоволително, обърнете внимание на Световната ранглиста за качество на въздуха. Анализаторите предлагат да избягвате страни като Пакистан, Индия, Таджикистан и Буркина Фасо, където качеството е извънредно ниско.

Човешката интервенция не остава без следи и е ясно, че урбанизацията трансформира напълно статута на доста детайли, без които не можем да живеем. Освен най-опасните места, където човек може да диша, откриваме и друга позитивна статистика - местата, където въздухът е тъкмо подобен, какъвто нашият организъм желае да бъде.

Не бързайте да се радвате, това няма да е доста елементарно пътешестване. За задачата ще би трябвало да летите на един от най-отдалечените острови на юг в Тихия океан. Пригответе се за странствуване до Френската Полинезия, където има към 121 безлюдни дребни острова.

Осъзнаваме, че това ще е доста рисковано пътешестване, само че не бързайте да се разочаровате. На второ място ще открием, че се подрежда остров Мавриции в Индийския океан, следван от Исландия, Гренада, Бермудите и Нова Зеландия. Почетно място заемат и страни като Австралия, Пуерто Рико, Естония и Финландия.

Нека се върнем на първенеца в това класиране - Френска Полинезия. Островните вериги са разграничени на няколко разновидности - обществените острови, архипелагът Туамоту, остров Гамбие, Маркизките острови и Австралийските острови. Таити също е част от по този начин наречените Социални острови и е дом за голяма част от популацията в района - близо 69% от хората живеят там.

Повечето посетители на тази островна верига ще стартират своята обиколка към Таити и по-късно не престават към останалите по-екзотични дестинации. Освен красиви гледки и многообразие от атракции, гостите откриват и доста по-запазена и красива природа, съпроводена с задоволително положителни хотели и незабравими плажове. Най-важното е, че някои от най-красивите естествени забележителности в Таити остават безвъзмездни за гости, което също притегля туристи всяка година.

Единственият минус е, че пътешествието до там ще изисква малко по-сложна промяна на полети, което с изключение на сериозна инвестиция за билети, от време на време изисква и повече време.

Френската Полинезия е известна с това, че се радва на слънце по всяко едно време. Експертите предлагат да запазите своята отмора сред май и октомври, когато е интензивният туристически сезон, само че изборът на друга дата може да докара и до по-разумни цени за билети. Средните температури от януари до април са към 28 градуса по Целзий - плажът постоянно ще е обезпечен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР