Женският национален отбор на България по волейбол се завърна по

...
Женският национален отбор на България по волейбол се завърна по
Коментари Харесай

България заменя Русия във волейболната Лига на нациите

Женският народен тим на България по волейбол се завърна по длъжностен път в най-комерсиалния световен шампионат - Лигата на нациите. Представителният ни отбор отпред с новия селекционер Лоренцо Мичели ще заеме мястото на Русия за конкуренцията през 2022 година, откакто съставите на " сборная " получиха цялостна възбрана за интернационалните участия поради военната инвазия на страната в Украйна.

Новината за включването на българския тим при дамите беше обявена през днешния ден от интернационалната федерация (FIVB). Засега няма информация коя страна ще размени руснаците в шампионата при мъжете.

Вече е ясно обаче, че двата минитурнира, които трябваше да се проведат в Русия, ще бъдат преместени в Полша (при мъжете) и в България (при жените). От българската федерация по волейбол оповестиха, че София ще провежда мачовете в група 6 от 28 юни до 3 юли. Тогава в зала " Арена Армеец " ще гостуват тимовете на Бразилия, Китай, Доминиканската република, Италия, Полша, Южна Корея и Тайланд.

България не е взела участие в Лигата на нациите при дамите от 2019 година, когато беше със статут на " кандидат ". Отборът ни, воден тогава от Иван Петков, приключи на последното 16-о място с две победи от 15 мача и загуби мястото си в елитната конкуренция.

След едногодишна насилствена пауза поради пандемията от ковид, през 2021 година българският отбор завоюва купата в европейската Златна лига. Благодарение на това през сегашния сезон съставът ни трябваше да взе участие в " Чалъндж " шампионата на интернационалната федерация (FIVB), с цел да търси класиране в Лигата на нациите през 2023 година Вместо това обаче страната ни получава късмет още веднъж да се бори с най-силните тимове в женския волейбол.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР