Жените сънуват повече кошмари от мъжете, защото им е по-трудно

...
Жените сънуват повече кошмари от мъжете, защото им е по-трудно
Коментари Харесай

Жените сънуват повече кошмари от мъжете

Жените сънуват повече кошмари от мъжете, тъй като им е по-трудно да изключат страстите си в края на деня, демонстрират проучванията.

Жените придвижват паниките си в своите сънища и не престават да изпитват страсти, до момента в който спят, открили учените. Те изследвали 193 доброволци, мъже и дами, в Университета Уест ъф Ингланд в Бристол. Когато били помолени да запишат последния си сън, 19% от мъжете съобщили, че са сънували кошмари по отношение на 34% при дамите. Техните страсти били записани в дневници.

Дженифър Паркър, учител по логика на психиката от университета, провел проучването, заяви, че за първи път са проучени разликите сред кошмарите на мъжете и на дамите. „ Нашите резултати демонстрират, че броят на кошмарите, които сънуват мъжете и дамите е друг, дамите сънуват повече кошмари и те са по-силно прочувствено натоварени ", изяснява тя.

" Смятам, че тези резултати демонстрират, че дамите по-често от мъжете придвижват паниките си в сънищата си, на тях им е по-трудно да ги изключат “, добавя Паркър. Според нея женските кошмари могат да бъдат разграничени в три категории – гонене или опасност за живота им, загуба на безценен човек и комплицирани сънища.

" Интересното е, поглеждайки към наличието на кошмарите им, че мъжете и дамите изпитват едни и същи неща, само че дамите ги претърпяват доста повече “. Друго изследване стигнало до извода, че в сънищата на дамите се появяват повече членове на фамилията им, в тях има повече отрицателни страсти и по-малко експанзия, в сравнение с в сънищата на мъжете.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР