Женева. Европейският съюз не е в състояние да действа като

...
Женева. Европейският съюз не е в състояние да действа като
Коментари Харесай

Le Temps : ЕС е неспособен да наложи своята гледна точка за Украйна

Женева. Европейският съюз не е в положение да работи като събеседник, който би могъл да наложи своята позиция по украинското досие и това изяснява отсъствието на Европейски Съюз на договарянията в Женева сред Русия и Съединени американски щати на 10 януари, написа швейцарският вестник Le Temps .

Според изданието „ не е задоволително да сме публично обединени, с цел да имаме тежест в стратегическия международен баланс през 2022 година “. „ Каквито и старания да постави администрацията на (американския президент Джо) Байдън, с цел да увери европейците, че нищо няма да бъде подписано зад тила им, дипломатическата действителност в действителност приказва за салдото на силите “, отбелязва вестникът, наблягайки: “Русия има вяра, че единствено ръководителят на Белия дом „ може да даде гаранциите, които тя изисква “. От своя страна „ американците, които предизвестиха Москва в неделя за риска от „ борба “, удостоверяват, че към момента се виждат като крайни гаранти на сигурността в Стария свят “.

Според Le Temps „ няма нищо ненадейно в тази формула “. „ Докато демонстрира задоволителна интензивност в областта на сигурността и завоюва своя „ суверенитет “ при започване на 2022 година, Европейският съюз към момента не е в положение да предложи военна опция на НАТО – съюз, който е под командването на Съединени американски щати от основаването си през 1949 година, ” се споделя в публикацията. Вестникът счита, че Европейски Съюз, който „ не желае да мисли за себе си като боен съюз “, би трябвало в сегашния подтекст „ да се поучи от тази некадърност “ и на първо място „ да изиска незабавен двустранен разговор с Москва, по този начин както предложиха предходната година Франция и Германия ". След това би трябвало да си осигурите единодушието на „ своя натурален съдружник, Съединените щати “ за присъединяване в „ идните полемики “. И най-после, Европейският съюз би трябвало да „ дефинира бъдещия периметър на своето разширение “ и по този метод „ бъдещите граници, които всички негови държави-членки ще бъдат подготвени да пазят “, заключава вестникът.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР