Известният италиански писател Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция

...
Известният италиански писател Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция
Коментари Харесай

Андреа ди Робилант разказва за Хемингуей в София

Известният италиански публицист Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция със спиращата дъха биографична история за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза. А на 30 януари ще имаме удоволствието да се срещнем с създателя онлайн в София - в " Casa Libri " от 19 ч., входът е свободен.

" Есен във Венеция ", която " Колибри " разгласява в превод на Надя Баева, връща читателя към есента на 1948 година, когато Ърнест Хемингуей и четвъртата му брачна половинка посещават за първи път неповторимата Венеция. Тогава той е съвсем 50-годишен и не е разгласил разказ от цяло десетилетие. И не щеш ли освен градът сграбчва сърцето му, само че и негова жителка - Адриана Иванчич, красива венецианка, преди малко приключила гимназия. Връзката им (по изказване и на двамата - чисто платонична) трае дълги години, през които Адриана въодушевява 30 години по-възрастния Хемингуей да приключи великите си последни произведения. В увлекателната книга на Робилант, която по-скоро се чете като разказ, в сравнение с като биография, срещаме любовници, някогашни съпруги, другари, издатели и даже изцяло непознати хора, които " Папа Хемингуей " увлича в своите чествания, мании и драми.

Андреа ди Робилант е роден в Италия, получил е образованието си в Колумбийския университет, където специализира интернационалните връзки. Автор е на " Венецианска обич ", " Лучия: венецианският живот в епохата на Наполеон ", " Неустоимият север: от Венеция до Гренландия по следите на братята Зен " и " В гонене на розата ". Живее в Рим.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР