Известният футболен мениджър Джовани Бекали говори пред Тема Спорт часове

...
Известният футболен мениджър Джовани Бекали говори пред Тема Спорт часове
Коментари Харесай

Джовани Бекали: Ще помогна на Левски да стане шампион

Известният футболен управител Джовани Бекали приказва пред " Тема Спорт " часове след оповестяването на новината, че организацията му се захваща с прехвърлянията в Левски. Интервюто се води на български, който Бекали владее добре. В диалога мениджърът обявява другарството си с предприемача Васил Божков, който пое Левски след Спас Русев.
 Левски ще играе с лъв на екипите си през идващия сезон
" Трябва да помогнем на моя другар Васил, с цел да извади Левски от проблемите, в които е изпаднал в последните 3-4 години. Целта е Левски още веднъж да е първенец. За задачата ще търсим футболисти, които не костват доста. Те ще са млади, с цел да може по-късно да донесат пари на клуба. Най-важното е, че към този момент в Левски няма да има играчи с контракти за 25-30 000 евро на месец. Васил е богат, само че това не значи, че би трябвало да си хвърля парите напразно.

Така са правили преди него. Той би трябвало да се пази от това. Аз ще му бъда като телохранител - няма да разреша на играчите да му крадат парите. Целта е да си ги изкарат. Препоръчах за основен скаут Богдан Патрашку, който работи от 3,5 години при мен. Имам другари и в Лудогорец, и в ЦСКА, в това число Гриша Ганчев, само че най-хубав другар ми е Васил Божков. Искам да оказа помощ на него ", споделя Бекали, който дава обещание да откри за Левски състезател от класата на бразилеца Жуниор Мораес, който игра в ЦСКА преди да бъде продаден в Украйна.

" Доведох го като свободен сътрудник, а беше продаден за над 1,5 милиона евро. Аз взех пари що се касае за една ракия, само че няма проблем, тъй като тогавашните притежатели Иво Иванов и Митко Борисов ми бяха другари, които се бяха поохарчили. В Левски ще идват единствено качествени играчи, които след 2-3 години да костват по няколко милиона. На Левски не му трябват 5-6 тарикати на по 28-30 години, които да взимат огромни заплати.

Братовчед ми Джиджи Бекали за десетина години прибра от прехвърляния в Стяуа към 150 милиона евро. Преди да почне да печели е вложил 30-40 милиона. Сега към този момент не налива, работи със извоюваните пари. Това би трябвало да прави и Васил Божков - до 3-4 години клубът да печели задоволително, а не да разчита на персоналните му средства. Феновете да са спокойни, само че нещата ще станат малко по малко. Както споделят италианците " Който върви постепенно, ще стигне надалеч ".

Джовани Бекали разкрива също, че е предложил на управлението на Левски да вкара таван на заплатите, като най-голямото месечно заплащане да бъде 15 хиляди евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР