Известният френски производител на автомобилни гуми - Compagnie Generale des

...
Известният френски производител на автомобилни гуми - Compagnie Generale des
Коментари Харесай

Френската Michelin купува британска компания за $1,7 милиарда

Известният френски производител на автомобилни гуми - Compagnie Generale des Etablissements Michelin разгласи, че ще придобие английската компания за полимерни артикули Fenner PLC. Сделката се прави оценка на към 1,2 милиарда паунда (1,7 милиарда долара), оповестява Вloomberg.

От Michelin обявиха, че ще платят по 610 пенса в брой за всяка акция на Fenner, което съставлява 31% награда върху цената на затваряне на акциите от 467 пенса в петък (16 март).

Френският производител на автомобилни гуми също по този начин сподели, че акционерите на Fenner ще имат право да получат и запазят промеждутъчен дял от не повече от 2,1 пенса за всяка акция на английската компания, като самият раздаван дял ще бъде разгласен към 25 парил.

Покупката ще разреши на Michelin да разшири своите доставки към клиенти от минно-добивната промишленост и да разшири своето инженерно поделение.

В началото на днешната търговия акциите на Michelin нарастват с 0,2% към 125 евро, до момента в който акциите на английската компания Fenner нарастват с над 25% към 616 пенса за една акция.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР