Известната руска журналистка от седмичника "Новая газета" Юлия Латинина е

...
Известната руска журналистка от седмичника "Новая газета" Юлия Латинина е
Коментари Харесай

Известна журналистка избяга от Русия

Известната съветска журналистка от седмичника "Новая газета " Юлия Латинина е напуснала родината си след поредицата набези против нея, написа "Радио Свободна Европа ". В началото на септември бе опожарена колата ѝ.

Латинина е оповестила напускането на Русия по Skype по време на постоянното ѝ седмично едночасово публицистично предаване по Радио "Ехото на Москва ". Няколко часа по-рано тя бе удостоена с премията за отбрана правата на индивида и свободата на словото "Камертон " на името на Анна Политковская, нейна колежка от седмичника, която бе убита пред дома си през октомври 2006 година след поредност следствия за корупцията по върховете на политиката и армията и в частност в Чечения. Латинина е награждавана нееднократно за журналистическите си следствия.

"Намирам се в чужбина, родителите ми също са зад граница. Едва ли скоро ще се върна в Русия. През цялото време може да съм се държала като че ли нищо изключително не се е случило, само че ми беше ужасно, че хората, които го направиха, са били подготвени да провокират човешки жертви ", споделя Латинина.

Дни преди палежа на автомобила ѝ, Латинина заяви, че вратата на жилището ѝ пък е била залята с корозивна течност. Миналия август журналистката бе нападната в Москва от последователи на радикална националистическа организация, настояща в Русия и Източна Украйна.

Латинина по този начин и не разкри в коя страна се намира в този момент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР