Източник: Клуб България на младите Събирането на капачки в метална

...
Източник: Клуб България на младите Събирането на капачки в метална
Коментари Харесай

Голямото сърце на Бургас в помощ на недоносените бебета

Източник: Клуб " България на младите "

Събирането на капачки в железна структура е новата фикс идея на бургазлии. От няколко месеца Голямото Сърце на Бургас сплотява локалните хора в една идея – преработване на пластмаса за закупуване на реанимобил за недоносени бебета. След сполучливата акция „ Дари капачка-спаси живот “ , посредством която УМБАЛ Бургас се снабди с чисто нов кувьoз, младежи от морския град взеха решение да подкрепят самодейността за предаване на капачки, която продължава.

Идеята за слагане на железен фундамент, който да бъде наличен пункт за събиране на пластмасови капачки в града, хрумва на членуващите в клуб „ България на младите “ към ГЕРБ-Бургас. Те взаимстват практиката от руснаците в Санкт-Петербург, които от няколко години насам имат сходни структури на разнообразни места в града. По този метод събират по-лесно и бързо средства за лекуването на заболели деца. Когато споделят с локалната власт, че имат желание да изградят сърце за преработване на капачки, общински съветници ги предизвикват и им обезпечават нужните средства за това.

Общо 1 400 кг пластмаса са събрали бургазлии от слагането на Голямото Сърце на 21 януари 2018 година досега. Много заведения, детски градини, учебни заведения, институции и компании събират капачки в особено декорирани за самодейността буркани. След като ги изпълнят, те изсипват събраното в металната структура. Инициаторите я изпразват от време на време и предават събраното в пунктове за изкупуване на пластмаса. Така хората хем рециклират част от своите боклуци, хем способстват за закупуването на скъпа инсталация за недоносените бебета в Бургас.

Част от екипа на клуб "България на младите "
Свързани публикации.. Капачки за бъдеще с втора самодейност 0 Капачките, които избавят живот 0 УМБАЛ Бургас с кувьoз от капачки 0

„ Клуб „ България на младите “ има концепция откакто нужната сума за

закупуването на реанимобил за УМБАЛ Бургас бъде събрана, структурата да продължи да събира капачки за преработване и да подкрепя отделенията по неонатология с изчезнала инсталация, под формата на кувьози или реанимобили “, обясниха основателите, които са основали и група във Facebook - „ Да напълним огромното сърце на Бургас “. Чрез нея самодейността доближава до повече хора.

През 2016 година възпитаници от Строителния колеж в Бургас взеха решение да събират капачки, с цел да наберат средства за нов кувьoз, който беше нужен на отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас. Акцията бързо се разрастна и през октомври 2017 година техниката бе закупена за 13 380 лева Тогава от управлението на лечебното заведение оповестиха, че желаят да

продължат „ Дари капачка-спаси живот “, с цел да обезпечат кола за спешна помощ за превоз на недоносени бебета, която да се употребява и от други лечебни заведения в града и област Бургас.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР