Изтезания, извращения, издевателства: ужасяващи истории се разказват за руските наказателни

...
Изтезания, извращения, издевателства: ужасяващи истории се разказват за руските наказателни
Коментари Харесай

Изтезания, извращения, издевателства: какво се случва в руските лагери и защо Берлин отказва да каже истината

Изтезания, извращения, издевателства: ужасяващи истории се описват за съветските наказателни лагери. Германското държавно управление явно има сведения за протичащото се там, само че отхвърля да огласи истината. Защо?

Наказателната колония ИК-6 се намира в Мелехово, на към 250 киломера източно от Москва. За този лагер се описват ужасяващи истории - някогашни пандизчии свидетелстват за изтезания, принуждение и полови издевателства. От няколко седмици там се намира един пандизчия, който е прочут по целия свят - в средата на юни в тази наказателна колония беше изместен опозиционерът Алексей Навални, който ще излежава присъдата си там най-малко още девет години. Това е " чудовищно място, един от най-ужасните лагери в Русия ", споделя говорителката на Навални Кира Ярмиш.

Какво знае Берлин?

Предполага се, че все още в Русия има повече от 460 000 пандизчии - това е най-високият брой пандизчии на глава от популацията в цяла Европа. Съществуват разнообразни форми на затвори - от центрове за авансово задържане, възпитателни лагери и наказателни колонии до затвори с изключително непоколебим режим. И от време на време се оповестява за принуждение, корист с власт и корупция.

Германското държавно управление явно разполага с обстойна информация за ситуацията с човешките права в съветската система от затвори. Тези данни обаче не могат да бъдат оповестени обществено, съобщи немското външно министерство в отговор на питане.

" Предоставянето на желаните документи би имало неподходящи последици за интернационалните връзки на Германия и по-специално за връзките сред Федерална република Германия и Руската федерация ", се споделя в отговора на министерството.

Дори и в актуалната рецесия, не престават от министерството, се поставят старания за " поддържане на дипломатически връзки по избрани основни въпроси, засягащи дипломатическите и консулските връзки ". Целта е да се " поддържа най-малко най-малък консулски достъп ". Поради това въпросните документи не могат да бъдат предоставени, даже и в редактиран тип.

Евентуално издание на тези документи може да бъде употребявано от съветската страна " като предлог за по-нататъшно ограничение на връзките ", се показва още в аргументацията на външното министерство. Това визира най-много " консулските грижи за немски жители в съветски затвори ". По информация на немското външно министерство броят на арестуваните германци в Русия възлиза сега на приблизително огромно двуцифрено число.

" Това надминава всичко "

През 2021 година деятели от съветската правозащитна организация " Гулагу.нет " разгласиха просторен видеоматериал от съветски затвори. Според техните сведения някогашен пандизчия е съумял да изнесе видеоархив с доказателства за издевателствата, на които са подлагани пандизчиите.

След публикуването на видеоклиповете Кремъл даде обещание да ревизира достоверността им. А създателят на " Гулагу.нет " Владимир Осечкин, който в това време живее в заточение във Франция и е търсен в Русия, съобщи: " Мащабът на изтезанията, корупцията, нечовешкото отношение и убийствата надминава всичко. Сега целият свят вижда с очите си тези всеобщи закононарушения ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР