Изтеклата база данни съдържа около 4,7 милиона телефонни номера, истинските

...
Изтеклата база данни съдържа около 4,7 милиона телефонни номера, истинските
Коментари Харесай

Timehop допусна изтичането на данните на 20 милиона потребители

Изтеклата база данни съдържа към 4,7 милиона телефонни номера, същинските имена на потребителите и техните електронни адреси.
Ръководството на услугата Timehop , даваща опция за намиране на към този момент оповестени материали в обществените мрежи, заяви за огромно приключване на персонални данни. Инцидентът е станал на 4 юни и е засегнал над 21 милиона консуматори.

Хакната база данни включва 4,7 милиона телефонни номера, имената на потребителите и техните адреси на електронните пощи. Екипът на Timehop съобщи, че финансовите данни и наличието от обществените мрежи (кореспонденция, фотоси, публикации) не са наранени.

Кибератака е спряна след 2 часа и 19 минути след нейното начало. Тя е осъществена посредством потребление на откраднати пароли за достъп до облачната среда Timehop, които на са били предпазени посредством двуфакторна авторизация.

Още през месец декември предходната година незнайни хакери се логнаха в облачната платформа Timehop и огледаха нещата. До 4-ти юли тази година бяха засечени още два сходни опита.

Timehop изтри всички токени за авторизация в облачната среда Timehop. Това значи, че потребителите ще би трябвало отначало да зададат паролите и да прикачат сметките си от обществените мрежи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР