Изследванията на лекари показват, че съчетанието на мед с канела

...
Изследванията на лекари показват, че съчетанието на мед с канела
Коментари Харесай

Лечебните свойства на меда и канелата

Изследванията на лекари демонстрират, че съчетанието на мед с канела може да повлияе на лекуването на редица болести. Медът е извънредно ефикасно средство и няма никакви странични резултати. Въпреки, мощната си наслада, в случай че се приема в верните дози, не би навредил даже в случай че приемащият човек страда от диабет.

А медът и канелата са доста потребни при следните болести:

1. Сърдечно-съдови проблеми – Смесват се мед и канела на прахуляк, след което намажете сместта на филия самун и я приемайте за закуска заран. Комбинацията редуцира холестерола в кръвта, което оказва помощ да се понижи риска от инфаркт. Редовната им консумация укрепва сърдечния темп.

2. Артрит – Ако човек е болен от артрит, е добре всеки ден да взема по чаша топла вода, в която са разтворени две супени лъжици мед и една супена лъжица канела на прахуляк. Ако се съблюдава това наставление, може човек да се излекува от продължителен артрит.

3. Инфекции на пикочния мехур – Приемат се по 2 супени лъжици канела на прахуляк с 1 чаена лъжица мед. Разтварят се в чаша с хладка вода, след което се изпиват. Това спомага унищожаването на микробите в пикочния мехур.

4. Настинки – Когато човек има простуда, е добре да приема по една супена лъжица мед и малко канела на прахуляк за към 3-4 дни. Това оказва помощ за лечение на кашлица и преборване на настинки и грип.

5. Дълголетие – При постоянно пиянство на чай с мед и канела на прахуляк се забавя процеса на стареене в човешкия организъм. Четири супени лъжици мед и една чаена лъжица канела на прахуляк се поставят в литър чай. Пие се по половин чаша чай към три пъти дневно. Това поддържа кожата свежа и гладка. Освен това оказва помощ при по-голяма физическа интензивност, човек да устоя натоварването, в случай че е в по-зряла възраст.

6. Отслабване – Сутрин преди да закусите и вечерта преди да си легнете, приемайте по една чаша с топла вода с мед и канела на прахуляк, разтворени в нея. Това работи против натрупването на мазнини, даже когато човек не съблюдава избран хранителен режим или диета.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР