Изследването принадлежи на експерти от Канбера (Австралия). Те проучиха преболедували

...
Изследването принадлежи на експерти от Канбера (Австралия). Те проучиха преболедували
Коментари Харесай

Ето колко точно трае имунитетът на прекаралите COVID-19

Изследването принадлежи на специалисти от Канбера (Австралия). Те изследваха преболедували ковид пациенти, с цел да дадат прецизен отговор какъв брой дълго трае имунитетът.

Откритието на австралийски вирусолози и имунолози може да се назова сензационно. Тъй като преди този момент имаше доказателства, че даже да е бил болен, човек може още веднъж да се болести с COVID-19 няколко месеца по-късно, защото губи имунната си мощ от този вирус. Сега обаче, съгласно австралийците, имунитетът продължава 8 месеца.

Изследването се състоеше във обстоятелството, че двадесет и пет пациенти с ковид (наличието на вируса беше доказано от многочислени тестове) бяха изследвани от 4 до 242 дни след инфекцията. Общо имаше 26 такива проби от биологичен материал.

Учените видяха, че с течение на времето броят на клетките на антителата понижава, този миг съответствува със заключенията на техни сътрудници от други страни. Отбелязва се, че това понижение е ясно видимо от 20-ия ден след заразяването.

В кръвта на болните от ковид обаче имаше и В кафези, които са способни да разпознават и реагират на съставените елементи на вируса. Тези детекторни кафези остават в кръвта в продължение на осем месеца, написа Zdrave.to.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР