Изследователите оповестиха за откритието през август, макар че тогава новината

...
Изследователите оповестиха за откритието през август, макар че тогава новината
Коментари Харесай

Японската мисия Акацуки откри незабелязано от десетилетия разпадане на облачната структура на Венера

Изследователите оповестиха за откритието през август, въпреки че тогава новината не се снабди с нужната известност. Едва откакто на 14-ти септември бе съобщено за съществуването на фосфин в атмосферата на Венера, който може да е индикатор за незнаен геологичен или биологичен развой, тази новина също стартира да се популяризира измежду галактическите запалянковци. Още повече, че разпадането на устойчивата облачна конструкция се случва на височина сред 47.5 и 56.5 километра, където се намира така наречен “умерена зона ” на венерианската атмосфера. Там атмосферното налягане и температурите са сходни с тези на Земята. 

Аномалията в облачната завивка се разгръща в продължение на 7 500 километра и се намира към екваториалната област – до 30 градуса на север и до 40 градуса на юг. Водещият създател на научната обява, описваща откритието, е Хавиер Пералта, откривател на японската галактическа организация JAXA. Авторът е учуден, че когато екипът му е преглеждал архивни фотографии, заснемани от остарели задачи допреди повече от 35 години, чак до 1983 година, явлението се вижда на тях и е било подценено от тогавашните откриватели. 

Но макар множеството направени компютърни симулации въз основата на познатите обстоятелства за Венера, учените към момента не могат да обяснят аргументите за нарушаването на облачната конструкция. 

“Това атмосферно разстройване е нов метеорологичен феномен, неустановен до този миг на други планети. Поради това е доста мъчно да дадем безапелационно физично пояснение, само че няма подозрение, че “Акацуки ” ни оказа помощ да открием изчезнало парче от венерианския пъзел ”, оповестява Пералта.

За повече информация: JAXA

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР