Изследователи от университета Сидиан, Сиан, Китай, обявиха успешното завършване на

...
Изследователи от университета Сидиан, Сиан, Китай, обявиха успешното завършване на
Коментари Харесай

Китай завършва тестове на система за получаване на енергия от космоса

Изследователи от университета Сидиан, Сиан, Китай, оповестиха сполучливото довеждане докрай на тестването на наземна станция, предопределена да получава сила, извлечена от космоса и преобразувана в микровълнова сила. Тази станция е 75-метрова конструкция, оборудвана с пет разнообразни подсистеми, предопределени да улавят и преобразуват получената радиационна сила в електричество.  Идеята за добиване на сила в космоса принадлежи на учения Питър Глейзър.

Специални спътници, оборудвани с големи слънчеви панели или колектори от различен вид, непрекъснато гълтам фотони на слънчевата светлина и посредством няколко трансформации на извлечената сила, излъчват тази сила към Земята под формата на микровълнова радиация. Този метод се смята за доста обещаващ, защото спътникът постоянно ще бъде в зоната на директна слънчева светлина. В космоса няма облачно време и силата на слънчевите лъчи не се разсейва при прекосяване през атмосферата на планетата.

Приемната станция, издигната в Сиан, е част от китайския галактически план за слънчева сила OMEGA (Orb-Shape Membrane Energy Gathering Array), стартиран през 2014 година Трябва да се означи, че в границите на този план китайски откриватели по-рано съумяха да внедрят технологията за безжично предаване на сила, само че до момента за малко разстояние, единствено 55 метра. Някои от създадените тогава правила са в основата на проектирането на новата приемна станция. Освен това построяването и тестването на тази станция бяха осъществени три години преди главния график на плана OMEGA. Китайски учени обаче признават, че цялостната реализация на задачите на плана е в далечно бъдеще. Само по себе си обаче построяването на приемна станция е забележителна стъпка към по-устойчиво бъдеще, в което човечеството ще бъде по-малко подвластно от изкопаеми горива.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР